Asayiş
  • 30.5.2013 16:52

6 yaşındaki öğrencilerden 'çakılı cinsel taciz'

Tacize uğradığı öne sürülen çocuğun durumu ailesine anlatmasıyla ortaya çıkan olayla ilgili olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruşturma başlattığı belirtildi. Bu durumu öğrenen bazı ailelerin ise çocuklarını okula göndermeme kararı aldığı kaydedildi.

İddiaya göre olay, geçen salı günü bir ilkokulda meydana geldi. Okulun birin sınıfında eğitim gören ve hiperaktive raporu olduğu öğrenilen öğrencilerden biri, yanında çakı getirdi. Çocuğun çakıyla sınıf arkadaşlarını korkuttuğunu öğrenen ailelerden 12'si okul yönetimine dilekçe verdi. Ancak iddiaya göre bir sonuç elde edilemedi. Sınıf öğretmeni de bir süre önce rapor aldı.

KONFERANS SALONUNDA TACİZ

Derslerine başka bir öğretmenin girdiği öğrencilerden bir başkası da, geçen salı günü okula çakı getirdi. İddiaya göre, elinde çakı bulunan 6 yaşındaki öğrenci ile aynı yaştaki arkadaşı, sınıf arkadaşları olan bir diğer erkek öğrenciyi okulun konferans salonuna götürdü. Burada iki erkek öğrenci, diğer erkek öğrencinin çakı zoruyla pantolonunu indirip cinsel tacizde bulundu. Tacize uğradığı ileri sürülen öğrenci, eve gittiğinde durumu ailesine anlattı. Duydukları karşısında şaşkına dönen aile soluğu okulda aldı. Bazı velilerin de durumdan haberi oldu. Okul yönetimi okuldaki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. İncelemede, üç erkek öğrencinin olay günü konferans salonuna girdiği belirlendi. Konuyla ilgili diğer iki öğrencinin ailesine de bilgi verildi.

ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMİYORLAR

Olayın ardından, önlem alınmasını ve konunun araştırılmasını isteyen bazı aileler çocuklarını okula göndermeme kararı alırken, bugün İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'yi ziyaret ederek, olayla ilgili şikayet dilekçesi verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, konunun araştırıldığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER