Dünya
  • 8.5.2004 00:54

ABD, HENÜZ BASINA YANSIMAYAN İŞKENCE FOTOĞRAFLARINDAN KAYGI DUYUYOR

WASHINGTON - ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Amerikan askerlerinin Iraklı esirlere yönelik kötü muamelesini gösteren yüzlerce fotoğraf ve video kaydının bulunduğunu ve bunların henüz basına yansımadığını söyledi.


İşkence skandalıyla ilgili olarak Kongre üyelerinin sorularını yanıtlayan Rumsfeld, Genelkurmay Başkanı Richard Myers ile beraber, bu resimlerin kopyalarını dün gece izlediklerini belirtti. Ebu Garib'deki kötü muameleyi sergileyen fotoğrafları "inanmak güç" sözleriyle nitelendiren Rumsfeld, "Eğer bunlar yayınlanırsa, olayların daha kötü hale geleceği açık" diye konuştu.


Savunma Bakanlığı'nın bütün personelinin, fotoğraflar nedeniyle büyük rahatsızlık duyduğunu belirten Rusmfeld, "Eğer Bakanlığımızda çalışanların yüzlerindeki acı ifadeleri görmüş olsaydınız bugün neler hissettiğimizi anlayabilirdiniz" dedi.


Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde ifade veren Rumsfeld, istifa etmesi yönündeki çağrılara ise karşı çıktı. Skandalın patlak vermesinin ardından olay üzerinde çok düşündüğünü belirten Rumsfeld, "Eğer etkili olamayacağım kanaatine varmış olsaydım derhal istifa ederdim" dedi. Rumsfeld, olayın siyasi bir mesele haline getirilmeye çalışılması nedeniyle istifa etmeyeceğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER