Gündem
  • 28.6.2007 17:00

AĞAR'DAN DÜZ OVADA SİYASET SAVUNMASI

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, terör konusundaki bazı söylemlerinin istismar edildiğini savunarak, ''Önemli olan aşağıdan dağa doğru olan kadroların önünü kesmeyi başarabilmek. Onu siyaset yapacak, bu askerin işi değil. Askerin işi sadece silahlı bölümüyle ilgilenmek'' dedi.

Mehmet Ağar, partisince düzenlenen mitinge katılmak üzere Amasya'ya hareketinden önce, Samsun-Çarşamba Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine, terörün sadece askeri tedbirlerle önlenemeyeceğini belirten Ağar, şunları kaydetti: ''Bunu 8 ay önce Diyarbakır'da söylemedik mi? O zaman biri bunu kalkıp siyaseten istismar etmedi mi? Biz, 'ovadan dağa çıkmanın önünü kesmeden terör bitmez' dedik.

Türkiye'de teröre ilişkin teklifi olan bir başka parti genel başkanı var mı? Önemli olan aşağıdan dağa doğru olan kadroların önünü kesmeyi başarabilmek. Onu siyaset yapacak, bu askerin işi değil. Askerin işi sadece silahlı bölümüyle ilgilenmek. Aşağıdaki sosyal, ekonomik, tedbirlerle ve diplomatik tedbirlerle, psikolojik tedbirlerle ilgilenecek bir hükümet yoktu Türkiye'de. Ama bu 23 Temmuzda olacak. Ondan sonra her şey daha normal olacak.''

,Terörle mücadelenin akıl, bilgi, tecrübe işi olduğunu belirten Ağar, ''Meselemiz Türkiye'de bir can yanmasın, bir silah patlamasın, bir şehit cenazesi gelmesin... Bunu söyledik. 'Bunu siyaseten istismar ederiz, oy meselesi yaparız' diye konuşanlar şimdi konuşamaz haldeler. Bu lafla olmuyor. Bu akıllı, ciddi tedbirle oluyor'' diye konuştu.

AK Parti hükümetinin başarısız olduğunu ve cumhurbaşkanı seçimini istismar ettiğini savunan Ağar, şunları söyledi: ''AK Parti hükümeti Türkiye'yi dar alana hapsetmiştir. Kendi beceriksizliğiyle altından çıkamadığı cumhurbaşkanı seçimlerini istismar konusu yapmıştır. Bugün meydanlarda bundan başka bir şey konuşamıyorlar. Esnafla ilgili konuşamıyorlar. Küçük esnafı yok ettiniz, çiftçi ile ilgili konuşamıyorsun. Fındığı, pamuğu konuşamazsın, çayı konuşamazsın. Memuru emekliyi hiç konuşamazsın. Ne yapmak lazım, cumhurbaşkanı seçimleri üzerinden milleti istismar etmek lazım. Bunun adı siyaset değil ülkeyi çözümüz bırakmaktır.''

Genel Başkan Ağar, Irak'ın kuzeyine yapılacak olası sınır ötesi harekatla ilgili de bu konuda önce politik hedef belirlenmesi gerektiğini ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:49

İLGİLİ HABERLER