Medya
  • 7.3.2008 10:47

AHMET ÇAKAR BİKİNİ GİYERSE RTÜK NE YAPACAK?

MEHMET YILMAZ'IN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM:

’Erkek toplumun’ erkekleri

 

ESKİ hakem Ahmet Çakar, "Fenerbahçe tur atlarsa bikini giyerim" dedi diye kıyamet kopuyor. Tartışma, "Çakar bikiniyi giysin mi, giymesin mi" düzleminde sürüp gidiyor.

 

AKP’nin müstafi yöneticilerinden Cüneyd Zapsu da "türbanlı birisine başını aç demek, sokaktaki kadına donunu çıkar demekten farksız" gibi oldukça edebi bir tespitte bulunmuş.

 

O da bu vecizesiyle "özlü sözler" kitabında kendine hak ettiği bir yeri bulacaktır, kuşkum yok.

 

Toplumun iki ayrı kesiminden, iki "başarılı" erkeğin birbirinden farklı iki durum için kullandığı söylemin aynılığına dikkatinizi çekmek istiyorum.

 

Öyle bir söylem ki paçalarından kadın düşmanlığı, kadını ikinci sınıf bir varlık olarak görme alışkanlığı akıyor.

 

Yarından sonra "Dünya Kadınlar Günü" var. Bol bol nutuk dinleyeceksiniz. Kadınların başımızın üzerindeki yerinden, ayaklarının altındaki cennetten, kucaklarındaki bahçeden vs. söz edilecek.

 

Ama bunlar toplumumuzun "maço"luğuna da halel getirmeyecek.

 

Birisini aşağılayacaksanız, onu "kadın" olarak tarif edeceksiniz.

 

"Erkek gibi oynayın" diyen kulüp başkanını başınıza taç edeceksiniz. Olmayacak bir durum için iddiaya girerken, kaybedenin "kadın kılığına girmeyi kabul ettiği" bir ülkede dinleyeceksiniz bu nutukları.

 

Kadınların namuslarını, bir bez parçasına indirgeyen ve kadınları erkeklerin malıymış zannedenlerin ülkesinde yaşadığınızı 8 Mart günü bir an için unutabilirsiniz.

 

İşte o anda kendinize gelmek için Çakar ile Zapsu’yu hatırlayın!

 

Not: Bir de "yaşanmış fıkra" anlatayım. Nuri Çolakoğlu, çok üst düzey bir RTÜK yetkilisine telefon ederek, "Ahmet Çakar televizyonda bikini giyerse tavrınız ne olur" diye sormuş. "Gece 23’ten sonra olursa müsamaha ederiz, erken saatte erotik görüntü olur çünkü" yanıtını almış.

 

Gerçekten komik bir ülkede yaşıyoruz, tadını çıkaralım!

(HÜRRİYET)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:12

İLGİLİ HABERLER