Asayiş
  • 14.1.2011 17:01

AİLE ŞİRKETİ GİBİ ÇETE

ZİYA BEŞKARDEŞ/BİLECİK

Yaklaşık 1 ay önce Bilecik'teki bazı vatandaşların Bilecik Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, TEDAŞ görevlisi olarak evlerine gelen şahısların evlerinde bulunan para ve ziynet eşyalarını çaldığını söylemesi üzerine harekete geçen Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Bilecik, Bolu, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinde, kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran 5 kişilik çeteyi, Bolu'da düzenledikleri operasyonla çökertti.

Çetenin elebaşı olarak bilinen A.N.S. (45), Kırklareli'nde cezaevinde olduğu için, Y.B.'ise yaşı küçük olduğu için gözaltına alınamazken, A.S. (55), M.B. (36) ve U.S. (20) Bolu'da yakalanarak Bilecik'e getirilerek Adliye'ye sevk edildi.

A.S.'nin başını çektiği ekip, kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak evlere gidiyor. Özellikle yaşlı ve kimsesiz kadınları seçen çete elemanları, A.S. ve oğlu U.S., damadı M.B. ile evlere giriyor. Boyunlarında TEDAŞ Görevlisi kartı olan A.S., elektrik saati ile uğraşırken, oğluna topraklamayı, damadına ise odalardaki tesisatları kontrol etmesini söylüyor. Bu sırada A.S., ev sahibini oyalarken, diğer elemanlar odaları kontrol etme bahanesine evde ne var ne yoksa çalıyor.

TEDAŞ'DAN AYRILMIŞ

Çetenin ele başı olan ve yaklaşık 1 hafta önce çeteden ayrılarak kendi başına hırsızlığa devam eden A.N.S., geçen hafta bir hırsızlık olayında suç üstü yakalanarak Kırklareli Cezaevi'ne konuldu. Ekibi A.N.S.'nin kurduğu, daha önce TEDAŞ'ta çalıştığı için de sistemi çok iyi bildiği ve diğer elemanlara da öğrettiği belirtildi.

Çete, elektrik saati ile uğraşırken evi soyarsa soyuyor, eğer bir kaçak elektriğe denk gelirse işler değişiyor. Kaçak elektriği yakalayan çete, kaçak elektrik kullanmanın cezasının 10 bin lira olduğunu, kaçak elektrik kullandıkları için de cezaevinde yatabileceklerini belirterek ev sahibini korkutuyor ve "Gelin anlaşalım, sizi cezaevine girmekten ve 10 bin lira ödemekten kurtaralım" diyor. Bunun üzerine ev sahibi ile pazarlığa tutuşarak koparabildikleri kadar para koparıyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 23:04

İLGİLİ HABERLER