Gündem
  • 11.5.2004 01:44

AK PARTİ MYK'SI KESTİRİP ATTI : YÖK DEĞİŞECEK!..

DEVLET ARIK
ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı ve YÖK'ün sert eleştirilerine hedef olan YÖK Yasa Tasarısı, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında masaya yatırıldı. Toplantıda, tasarının aynı şekilde TBMM Genel Kurulu'na gönderilmesi kararlaştırıldı.


Bakanlar Kurulu'nun ardından AK Parti'nin en üst karar organı olan MYK'dan da YÖK Yasa Tasarısı'nda geri adım atılmaması kararı çıktı. Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında tasarının değiştirilmeden TBMM Genel Kurulu'na getirilmesi kararı alınırken, AK Parti MYK da hükümetin bu kararının arkasında durdu.


AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, MYK üyeleri geri adım atılmayacağı görüşünü benimserken "Bakanlar Kurulu'nun, YÖK ile ilgili kararı Meclis'in vermesi yönündeki görüşünün arkasındayız" değerlendirmesi yapıldı. Atılacak bir geri adımın AB yolundaki Türkiye'yi zedeleyeceği görüşünün hakim olduğu toplantıda ayrıca, tartışmanın büyütülmesini önlemek amacıyla bu konuda 'konuşmama' kararı alındı.


Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu toplantısında tasarı ile ilgili tartışmalara değinerek "Bizim derdimiz imam hatipler değildir. Biz tüm meslek liseleri ile ilgili bir çalışma yaptık. Rejimle bir sorunumuz yok. Rejimin karşısında olan bir tasarıyı Meclis'e getirmemiz söz konusu değil" dediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER