Medya
  • 12.7.2009 00:00

ALPERENLER İDİL BİRET KONSERİNİ BASTI!..

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in Topkapı Sarayı'ndaki konseri öncesi gerginlik yaşandı.Yaklaşık 100 kişilik bir grup, tekbir ve sloganlar eşliğinde konser alanının önüne gelerek, etkinliğin afişlerini yaktı. Habertürk'e konuşan İdil Biret'in eşi Şefik Büyükyüksel, "Gözü dönmüş 100 kişilik bir grup konser afişlerini yakıp etrafa saldırdı. İdil'i arabaya bindirip kaçırdık oradan. Tanısalardı ne oldu bilmiyorum. Arka kapıdan girerek konserini verdi. Vakit gazetesi İdil Biret'i hedef gösterdi" dedi.

Türkiye'nin dünyaca ünlü piyano sanatçısı İdil Biret'in İstanbul Topkapı Sarayı'ndaki konserinde gerilim yaşandı. Yaklaşık 100 kişilik grup, konser alanının önünde yaptıkları eylemle konseri protesto etti. Grup tekbirler getirerek, konserin afişlerini yaktı. Zaman zaman gerilimin yükseldiği konser alanında gruba polis müdahalede bulunurken, Biret konser salonunda bir süre mahsur kaldı.

Topkapı Sarayı önünde akşam namazı kılan eylemciler, daha sonra Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri için dua etti.
Grup adına açıklama yapan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde onlarca Uygur Türk'ünün hayatını kaybettiği bir dönemde şaraplı, içkili konseri kınadıklarını söyledi. Kutsal Emanetler'in yer aldığı Topkapı Sarayı'nda bu konsere izin veren yetkilileri de kınadıklarını ifade etti. Grup daha sonra Sultanahmet Meydanı'ndan geçerek Gülhane'ye doğru slogan atarak yürümeye başladı. Gülhane girişine doğru koşmaya başlayan gruba polis müdahale etti. Eylemcilerle polisler arasında bir süre arbede yaşandı.

Habertürk'e konuşan İdil Biret'in eşi Şefik Büyükyüksel, "Gözü dönmüş 100 kişilik bir grup tekbir getirdi, afişleri yakıp etrafı dağıttı. İdil'i arabaya bindirip kaçırdık oradan. Tanısalardı ne oldu bilmiyorum. Arka kapıdan girip konseri verdi. Konser bitince de arka kapıdan çıkarıp götüreceğiz. Utanılacak bir şey bu. Herkesi hedef gösteren bu gazeteyi ayakta tutanlar da utansınlar.

VAKİT'İN 10 TEMMUZ'DA YAYIMLANAN SÖZ KONUSU HABERİ: "MUKADDES AVLUDA ŞARAP KÜSTAHLIĞI"

Osmanlı'da cülûs bahşişi törenlerinin ve askerlerin cepheye uğurlanmasının Kur'an-ı Kerim okunarak yapıldığı Topkapı Sarayı I. Avlusunda Cumartesi akşamı caz konseri gerçekleştirilecek. Hakan Erdoğan Prodüksiyon tarafından organize edilen konserin reklamlarında ?Şarabını al gel mehtabı seyredelim' teması işleniyor. Piyanoda İdil Biret ve The Whitehall Orchestra tarafından verilecek konserin duyurusunda "Minder ve sandalyeleriyle Topkapı Sarayı'nın I. Avlusuna yayılmış, tarihi yarımadada günbatımına karşı şaraplarını yudumlayan izleyiciler 2009'un en çarpıcı klasik müzik konserini izleyecekler" ifadeleri kullanılıyor. Duyuruda kullanılan bir başka slogan ise, "Çaykovski, Şarap ve Günbatımı... Başka söze gerek var mı?" (HABERTÜRK)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER