Medya
  • 10.10.2008 00:51

'AŞKIN YAŞI BAŞI YOK!..'

Kanal D’nin sevilen dizisi Aşk-ı Memnu dizisinde ’Adnan’ rolünü oynayan Selçuk Yöntem, Habertürk’te Saba Tümer’in konuğu oldu.
Selçuk Yöntem, Aşk-ı Memnu dizisinin iyi bir çizgi yakalayacağını diziye başlarken tahmin ettiğini söyleyerek "Bundan önce yaptığım her diziden çok mutlu oldum tabi. Ama dizi başladıktan sonra onun nerelere geleceğini, nerede yok olacağını artık refleks olarak hissediyorsunuz. Ben başından beri Aşk-ı Memnu’nun iyi bir çizgi yakalayacağını hep hissettim, hala da hissediyorum, hissetmem de gerekiyor" diye konuştu.
Dizide genç bir kıza aşık olarak evlenen bir adamı oynayan Selçuk Yöntem, gerçek hayatta bu tür bir ilişkiye nasıl baktığını şöyle aktardı:
"Bence aşkın yaşla başla ilgisi yok. Bence ilişkinin temelinde ruhsal bir ilişki yatar. Ruhsal bir boyut var ilişkide. Onun için her insan o duyguyu yaşayabilir, yaşamalı. Bunun hiç bir formasyonla ilgisi yok. o yaşlıydı, o gençti, o buydu.. Dünyada bunun çok örnekleri var. bunun için tahtını bırakanlar var. Ters bir gözle bakmak mümkün değil. Zaten Adnan karakteri de bunu getirirken çok estetik, çok anlamlı, çok düzgün bir şekilde getiriyor. Yaşamda, bu güneşin altında herşey olabilir. Olmayacak hiç bir şey yok."
Bu bir dönem dizisi değil uyarlama
Yaprak Dökümü dizisi gibi romandan uyarlanan bir dizi olan Aşk-ı Memnu’nun Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından uzaklaşılması eleştirilerine de şu yanıtı verdi:
"Bu bir dönem dizisi olarak çekilmiyor. Bu bir uyarlama. 2008 dünyasının gerçeklerini anlatan ama o konseptten yola çıkan başka bir değerlendirme. Böyle algılamak lazım bu diziyi."
Bir dizi nasıl başarılı olur?
Usta oyuncu, bir projede nelere dikkat ettiğini de şöyle anlattı:
"Senaryoyu okuduğum zaman rolün dramatik ağırlığı, benimle olan uyumu ilk önce beni ilgilendiriyor. Daha sonra yapımcı, iyi kanal ve iyi kadro. Bunlar biraraya geldiğei zaman eğer o işin şansı varsa, peri tozu serpilmişse ona o iş başarıya ulaşır. Ama bütün bunlar olmasına rağmen dizi başarıya ulaşmayabilir de. Bunları da yaşadım. Bütün bu faktörlerin yanında şans faktörü de çok önemli. Eğer o varsa alıp başını gidiyor."
Dizi sektörünün çok çabuk tükettiğine vurgu yapan Selçuk Yöntem, "Dizilerin belli formasyonları var tabiki. Çok tüketilen, çabuk tüketilen bir şey. Rastlantıya yer yok artık dizilerde. İyi oyuncu, iyi yapımcı, iyi senaryo ve iyi kanal olması gerekiyor. Bütün bunlar biraraya geldiği zaman tabi ki bir şeyler yeşermeye başlıyor. Çok zor bir iş gerçekten. Dünyanın hiç bir yerinde 90 dakika dizi yok. Her hafta sinema filmi çekiyoruz. Nasıl oluyor bunu kimse bilmiyor ama oluyor." dedi.
Bu arada koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Selçuk Yöntem, maçlara da gittiğini de söyledi.
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:33

İLGİLİ HABERLER