Yaşam
  • 19.10.2008 00:48

"ATATÜRK OLMASAYDI BENİM ADIM TATLISES OLMAZDI"

HÜSEYİN KAR-SONER KAN
MERSİN  - Arabesk müziğin sevilen ismi İbrahim Tatlıses, Mersin'de hayranlarıyla hasret giderdi. Büyük bir coşkunun yaşandığı konserde taşkınlık yapanlar alandan çıkarılırken, ezilme tehlikesi geçiren küçük bir kız çocuğu gözyaşı döktü. İbrahim Tatlıses, "Etrafımız tuzaklarla dolu, üzerimizde oyunlar oynanıyor. Hepimiz Türkiyeliyiz ve bu ülkeyi çok seviyoruz" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Uluslararası Mersin Festivali' kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda konser veren ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, son günlerin sevilen parçalarının yanı sıra nostaljik parçalarından da seçkiler sundu. Konsere ilgi yoğun olurken, Tatlıses'nin birbirinden hareketli ve duygusal parçalarına eşlik eden Mersinliler unutulmaz anlar yaşadı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı konserde taşkınlık yapan gençlere müdahale eden özel güvenlik ekipleri, yaka paça
konser alanı dışına çıkarttı. Konser alanında ezilme tehlikesi geçiren kadın ve çocuklar ise, yine özel güvenlik ekipleri tarafından güvenli bir yere alındı.
Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan İbrahim Tatlıses, Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında hayata geçirilen 'Yenigün Projesi'nin önemine dikkat çekerek, alanda bulunan gençlere, "Uyuşturucuya Hayır" mesajı verdi. Kendisine iletilen metni de okuyan Tatlıses, "Harran'da Oxford yoktu ama ben yine de okuma-yazmayı öğrendim. Bakın nasıl da güzel okuyorum" diyerek espri yaptı.
Son yaşanılan terör saldırılarını kınayan İbrahim Tatlıses, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu ortamda herkesin dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Bizim üzerimizde oyunlar oynanıyor. Bütün bu oyunlar da Türkiye Cumhuriyeti üzerine oynanıyor. Kanmayalım, aldanmayalım ve tuzağa da düşmeyelim. Ormanda yürürken, çalıların arasına iyi bakın sakın ha sakın faka basmayalım. Çünkü her tarafımız tuzak. Tuzağa düşmemeliyiz. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz, bayrağımızı ve bu ülke insanını seviyoruz. Hepimiz
Türkiyeliyiz" dedi.
İsmail Türüt'ün "Erzurum'da kar yağsa, ben Rize'de üşüyorum" sözünü hatırlatan Tatlıses, Türkiye'nin neresinde olursa olsun bir damla kan dahi aksa, bu durumun kendisine büyük bir acı verdiğini dile getirdi. Daha sonra konserine devam eden İbrahim Tatlıses, Kürtçe parçalar da seslendirdi. Konserin son bölümünde bir hayranını sahneye davet eden Tatlıses, hayranıyla birlikte çifte telli oynadı.
Seslendirmiş olduğu parçaları zaman zaman yarıda keserek Mersinlilere anlamlı mesajlar veren Tatlıses, konserdeki coşkunun kendisini duygulandırdığını ifade etti. Etkinliği takip eden basın mensuplarını da sahneye davet eden Tatlıses, "İşte Akdeniz insanın sıcaklığı ve sevecenliği. İyi çekin, iyi çekin ki onların coşkusunu tüm Türkiye görsün" diye konuştu.
Tatlıses, dünyaya 60-70 yıl önce gelip de Atatürk'ün yaşadığı dönemlerde türkü söylemeyi çok istediğini, ancak bugün Atatürk posteri önünde türküler seslendirdiğini belirtti. Tatlıses, "Bazen bulmacalarda çıkıyor; 'En Büyük Türk Atatürk' diye. Eğer Atatürk olmasaydı benim bugün adım İbrahim Tatlıses değil, Abraham Switvoys olurdu. Ona minnettarız" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Erol Ertan, festivale katkı ve katılımlarından dolayı İbrahim Tatlıses'e üzerinde belediyenin ambleminin yer aldığı bir teşekkür plaketi takdim etti. Konser, çekilen halaylarla sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:12

İLGİLİ HABERLER