Medya
  • 28.9.2010 14:40

AÜ İLE TRT BİRLİKTE KANAL AÇIYOR

ARİF KAPLAN
ANTALYA



Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Manavgat Belediye Başkanvekili İbrahim Halimoğlu ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Manavgat'a kurulması düşünülen Anadolu Üniversitesi'ne bağlı Açıköğretim Danışma, Sınav ve Bilimsel Araştırmalar Merkezi için biraraya geldi.



Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, bu çalışmalar kapsamında Manavgat'ın tanıtımı için bölgeye bir televizyon istasyonu kuracaklarını belirtti. Prof. Dr. Aydın, "Bilindiği üzere çok uzun süredir TRT 4'te Açıköğretim programları yayınlanıyordu. Ancak TRT kanununda yapılan değişiklikle bu olanak ortadan kalkmıştır. Biz göreve geldikten sonra TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile biraraya geldik. Bu konudaki vizyonumuzu paylaştık. Çünkü Türk toplumuna, 7'den 77'ye herkese, her yaş grubuna hitap edecek yaygın bir eğitime ihtiyaç olduğunu ve bu doğrultuda ortak bir kanal açmalarının çok uygun olacağını belirttik.



Dolayısıyla TRT'yle ortak stratejik iş birliği halinde bir ortaklığa girdik. Tam anlamıyla TRT ve bizim vizyonlarımız çerçevesinde ortak bir anlaşma yaptık. Böylelikle yaygın bir eğitim amacı güden bir eğitim kanalı açılıyor. Bu yeni bir kanal. Bu kanal uydu üzerinden her türlü seyredilebilecek. TÜRKSAT üzerinden yayına giriyoruz. İngiltere'den Çin'e kadar tüm Körfez ülkeleri dahil bütün alanda izlenebilecek. Dolayısıyla kablolu olsun, internet olsun, Digiturk'te olsun her türlü olanakla izlenebilecek bu kanal. 24 saat yayın yapan bir televizyon kurulacak. Bu yayının 13 saatini Anadolu Üniversitesi olarak biz kullanarak değerlendireceğiz" dedi.


Kanal içinde sağlık, spor, kültür, tarih, arkeoloji ve turizm gibi konuların da yer alacağını belirten Prof. Dr. Aydın, "Her yaş grubuna hitap edecek bir yayın planı hazırlanacak. Bizim ekiplerimizle TRT'nin ekipleri şu anda ortak proje çalışmalarını yürütüyorlar. 6 Aralık itibariyle açılacak. Bu projenin Antalya ayağına gelince; bilindiği gibi Antalya Türkiye'nin dışa açılan çok önemli bir penceresi. Biz Manavgat'a geldiğimiz takdirde, kampus imkanları bize sağlandığı takdirde biz orada yaz programları yapmayı planlıyoruz.



Özellikle yaz döneminde, turistlerin yoğun olduğu dönemlerde çekimleri orada yapabiliriz. Kışlık programları da orada üretebiliriz. Oradaki yurt içi ve yurtdışından gelen insanlarla söyleşi yapılabilir. Çeşitli etkinlikler yapılabilir. Antalya ve Manavgat bir tarih cenneti. Aslında Anadolu da bir cennet. Bu cennetlerin tanıtılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Antalya Manavgat'a televizyon merkezinin bir bölümünü de oraya kurarak veya seyyar yayın araçlarımız var.



Bu yayın araçlarımızı oraya götürerek yayınlarımızı oradan yapabiliriz. Bu aynı zamanda bizim maliyetlerimizi de düşürecek. Bu vesileyle burada yapılan turistik faaliyetler televizyonla tüm dünyaya aktarılmış olacak" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:15

İLGİLİ HABERLER