Gündem
  • 2.10.2005 00:11

AVRASYA FİLM FESTİVALİ'NDE ''EN İYİ FİLM'' ''ŞANGAY DÜŞLERİ''

ANTALYA - 42. Altın Portakal Film Festivali'ni uluslararası boyuta taşıyan ''1. Uluslararası Avrasya Film Festivali''nde ''En İyi Yönetmen'' ödülünü Rus İlya Kırcanovski, ''En İyi Film'' ödülünü ise ''Şangay Düşleri'' adlı film aldı.
     Altın Portakal Film Festivali'ni dünyaya açan ''1. Uluslararası Avrasya Film Festivali''nde ''En İyi Yönetmen'' ödülünü ''Four-Dört'' adlı filmin yönetmeni Rus İlya Kırcanovski kazandı.
     Festivalde ''En İyi Film'' ödülüyse yönetmenliğini Vang Şiaoşuai'nin yaptığı ''Shangai Dreams-Şangay Düşleri'' adlı filmin oldu.
     Ödülü aldıktan sonra seyircilere Türkçe seslenen Şiaoşuai, ''Siz çok güzelsiniz. Burası harika bir yer ve harika bir film festivali'' diye konuştu.
     Altın Portakal çatısı altında bu yıl ilk kez bağımsız olarak düzenlenen ve 15 filmin yarıştığı ''Ulusal Belgesel Film Yarışması''ndaysa birinciliği Bingöl Elmas'ın ''Ağustos Karıncası'' adlı belgesel kazandı.
     Yarışmada, ''10. Gezegen: Bağdat'ta Yek Başına'' belgeseliyle Melis Birder'e de ''Jüri Özel Ödülü'' verildi.
     Kısa film kategorisindeyse Fatih Kızılgök'ün ''Toz'' adlı filmi birinciliği kazandı, Mehmet Bahadır Er'in ''Zilzal'' adlı filmi ''Jüri Özel Ödülü''ne layık görüldü.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER