Ekonomi
  • 17.9.2006 15:40

BABACAN: "SERBEST KUR REJİMİNİN DEVAM EDECEK"

SİNGAPUR - Devlet Bakanı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato ile görüşmesinde, enflasyon hedeflemesi ve serbest kur rejiminin devam edeceği ve sermaye hareketlerinin önünde hiçbir engel olmayacağı vurgulandı.
     A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, IMF Başkanı Rato'ya, Türkiye'nin en son makro ekonomik göstergeleri ve AB sürecine ilişkin çalışmalar konusunda bilgi verildi.
     Babacan, Türkiye'nin IMF'deki kotasının artırılması ve 2009 toplantılarının Türkiye'de olması konusunda Rato'nun verdiği destek için teşekkür etti. Rato ile görüşmede 2007-2013 dönemini kapsayan 7 yıllık plan konusunda genel bilgi verilirken, bütçe disiplini, yapısal reformlar ve Merkez Bankası para politikaları ele alındı.
     Rato da Türkiye'nin aldığı ekonomik önlemler dışında Avrupa Birliği yolundaki çalışmalarını takdir ettiği öğrenildi. Bu arada ekonomi yetkililerinin muhtemel bir ekonomik dalgalanmaya karşı Türkiye'nin hazırlıklı olduğunu, Rato'ya ifade ettikleri de öğrenildi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:31

İLGİLİ HABERLER