Asayiş
  • 30.10.2008 17:17

BABASINI SARHOŞ EDİP 13 YAŞINDAKİ KIZINA TECAVÜZ ETTİLER

SAMSUN'da eğlence dönüşü durdukları göletin etrafındaki ormanlık alanda, içinde bulundukları taksiden tuvalet ihtiyacı için dışarı çıkan 13 yaşındaki H.D.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 32 yaşındaki Salih G., 12 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Adli tıp raporunda orta düzeyde zeka geriliği olduğu da anlaşılan H.D. daha önce mahkemeye verdiği ifadesinde, olay sırasında yanlarında olan babası Salih G.'yi sarhoş edip kendisine zorla tecavüz ettiğiniöne sürmüştü.
2006 Nisan ayında meydana gelen olayda, Kavak İlçesi’nde oturan 41 yaşındaki Şerif D., eşi 30 yaşındaki Ayşegül D., kızı o tarihte 13 yaşında olan H.D., tanıdıkları Salih G. ile yine tanıdıkları taksi şoförü 32 yaşındaki Savaş İ. ile birlikte gittikleri Havza İlçesi'ndeki bir otelin restoranında içki içip eğlendi. Gruptakiler gece yarısı Kavak'a dönmek istedi. Ancak, şoför Savaş İ. iddiaya göre ilçeye dönmek yerine yönetimindeki taksiyle DSİ’ye ait sulama göletine gitti.
Burada bir süre zaman geçiren gruptakilerden H.D., tuvaletinin geldiğini söyleyerek otomobilden inip ormanlık alana gitti. Otomobildeki Salih D. de küçük kızın peşinden gitti. Salih G.., iddiaya göre burada H.D.'ye tecavüz etti. Bağırıp yardım isteyen ancak sesini duyuramayan H.D.'yi kimseye birşey söylememesi için korkutan Salih G. birşey olmamış gibi gelerek taksiye bindi. Kısa süre sonra H.D. de geldi. Motoru çalıştıran şoför Savaş İ., herkesi evine bıraktı. H.D., evde ailesine ormanda Salih G..'nin tecavüzüne uğradığını anlattı. Bunun üzerine H.D.'nin ailesi jandarmaya başvurdu, Salih G. ve taksici Savaş İ.’den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan iki zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, haklarında 13 yaşındaki kıza tecavüz etmek ve bu suça yardımcı olmak suçlarından Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.
Son duruşmada hazır bulunan Salih G., “Ayşe D. ile aramızda bir gönül ilişkisi var. Bu ilişkiyi kocası da biliyor. Üvey kızı H.D. ile para karşılığında ilişkiye girmemizi kendisi istedi. Ama biz kabul etmedik. H.D. yaşının küçük olmasına rağmen üvey annesiyle olan ilişkimi uygun görmediği için bana böyle bir iftira atıyor. Ben kendisine elimi bile sürmedim” dedi.
Adli tıp kurumunun raporuyla tecavüze uğradığı sabit olan H.D.'nin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden alınan raporunda ise orta derecede zeka geriliği olduğu, ırza geçme fiilinin hukuki anlam ve önemini algılama yeteneğinin gelişmediği, kendisini savunamayacak durumda olduğu ve bu olaydan dolayı beden ve ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.
Bu raporu da göz önüne alan mahkeme, taksi şoförü Savaş İ.’nin beraatine karar verirken, Salih G.’ye 12.5 yıl hapis cezası vererek tutuklayıp cezaevine gönderdi.
Ailesinden alınarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı bir yurda yerleştirilen ve daha önceki duruşmada ifade veren H.D. başına gelenleri şöyle anlatmıştı:
“Hep birlikte yemek yedik. Salih G. yemekte babamı çok içirdi. Geri dönerken otomobilde sızdı. Hava almak için bizi göletin kenarına götürdüler. Burada üvey annemi babamın yanında taciz etti. Ben tuvalete çıkma ihtiyacım olduğu için otomobilden inerek ormanlık alana gittim. Salih G. ardımdan gelmiş ben görmedim. Zorla benimle ilişkiye girdi. Bağırdım yardım istedim, ama sesimi kimse duymadı. Sadece Salih G.’den şikayetçiyim.”

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:50

İLGİLİ HABERLER