Spor
  • 31.5.2007 16:11

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN 4 DİLEĞİ DE TUTTU

FENERBAHÇE taraftarı olduğu bilinen, Rize doğumlu ve hayatının büyük bir bölümünde Kasımpaşa’da yaşayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan mutlusu yok.
      Tuttuğu takım Fenerbahçe 100. yılında mutlu sona ulaşırken, Rizespor kümede kaldı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken kurduğu takım Belediyespor 1. lige çıktı ve son olarak semtinin takımı Kasımpaşa da adını süper lige yazdırdı.
     
     BAŞBAKAN’IN FUTBOL MUTLULUĞU
      Türkiye’nin seçim sürecine girdiği şu günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan siyasette yaşanan gerginliğin stresini futbolla attı. Başbakan’ın 4 dileği de kabul olurken, önce Fenerbahçe’nin çok önem verilen 100. yıldaki şampiyonluğu ile mutlu oldu. Ardından Büyükşehir belediye başkanıyken kurduğu takım olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor kısa sayılacak bir sürenin ardından Süper lige yükseldi. Bu takımdan desteğini hiç esirgemeyen Başbakan, ardından memleketi Rize’nin son haftada kümede kalmasıyla rahat bir nefes aldı. Başbakan, gönül verdiği futbolda özellikle Kasımpaşaspor’un hedefe ulaşması ile ise duygu seline kapıldı.
      Kasımpaşaspor’un son dakikada gelen goller ve penaltı atışları sonucu bu zaferi elde etmesi Recep Tayyip Erdoğan’ı çok duygulandırdı. Sıcağı sıcağına Kasımpaşaspor’u makamında kabul ederek tebrik eden Başbakan Erdoğan, "Şu anda duyguluyum, zira doğduğumuz, büyüdüğümüz ilçe bile değil, eski tabirle nahiye, şimdi semt. Ama namı değer bir semt Kasımpaşa. O tarihlerin birinci ligi, Kasımpaşa, Beykoz, Süleymaniye gibi... Şimdi tekrar birinci lige dönen bir takım var o da Kasımpaşaspor, bunun dışında yok. Siz, bunu başardınız, bundan dolayı tüm futbolcuları, yöneticileri ve yardımcı elamanları tebrik ediyorum. Temennimiz, zirveye çıktıktan sonra Kasımpaşa’nın zirvede kalması. Aslolan budur. Zirveye çıkmak zordur ama kalmak daha zordur. Çünkü ondan sonrası artık düşüştür. Zirveye çıkarken, ’zirveye tırmanıyorum’ dersiniz, zirveye çıktıktan sonra onun aksi olanı düşüştür, düşmeyip orada kalınabilinirse, o tabii güzellikleri getirir. Sürekli olarak Kasımpaşa’nın namını Türkiye genelinde, hele hele şöyle uluslararası camiaya da duyuracak şekilde, bir yere Kasımpaşa’nın yerleştiğini düşünün. Yerleştiği anda bu defa uluslararası camiada...Futbolun özelliği budur zaten." Sporcu kimliği ile bilinen, her defasında spora yapılan yatırımlara destek olan Erdoğan, futbolun aynı zamanda çok ciddi bir propaganda aracı olduğunu ve bunu en iyi yapan ülkelerin başında Brezilya’nın geldiğini belirterek, Brezilya’nın, her yönüyle çok zengin bir ülke olmadığını ama futbolu endüstri haline getirdiğini ve dünyada futboluyla tanındığını kaydetti. Erdoğan, Brezilya’nın futbol konusunda yaptığı ihracatın onlara çok şeyler kazandırdığını ifade ederek, "Türk futbolu da ülkemize çok şeyler kazandıracak, inşallah bunların arasında Kasımpaşamızı da göreceğiz" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER