Gündem
  • 11.9.2006 00:19

BAŞBAKAN ERDOĞAN TAŞLANAN AK PARTİ OTOBÜSÜNÜ BÖYLE İNCELEDİ

UĞUR USLUBAŞ - SUAT ARVAS
BİLECİK - Bilecik'in Söğüt İlçesi'nden dönüşte taşlanan AK Parti Tekirdağ Çerkezköy Teşkilatı'nın otobüsü ile alakalı Çarşı Polis Merkezi Amirliği'nde bilgi alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin kavgalardan çok çektiğini ve yüklü faturalar ödediğini, bugün fatura ödeme zamanı değil iş yapma zamanı olduğunu söyledi.


Söğüt'ten Bilecik'e kadar taşlanmış otobüsle gelen AK Parti Tekirdağ Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyeleri, temin edilen sağlam bir otobüsle Tekirdağ'a gönderildi. Yola çıkan otobüse binen Başbakan Erdoğan, teşkilat üyelerinin tek tek elini sıkarak, hayırlı yolculuklar diledi. Sıçrayan bir cam parçasının gözüne batmasıyla yaralanan genç kızın ailesine de bir minibüs tahsis edildi. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin 'Olayı nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Bu konuyla alakalı konuşmama gerek yok. Otobüsü gördünüz, resimlerini çektiniz, aynı şekilde kızımıza yaptıklarını gördünüz. Protokole ve korumalara yaptıkları ortada. Bütün bunların ortada olduğu bir tabloda benim bir şey anlatmama gerek yok. Bulunduğum makam, zaten bu tür şeyleri değerlendirmeye uygun değil. Çünkü biz, Türkiye'de gerginliklerin ve kavganın tarafı olmayacağız. AK Parti olarak sabırlı olmaya çalışıyoruz. Ülkemizin kavgalardan çok şey çektiğini ve yüklü faturalar ödediğini biliyoruz. Artık bu faturaları ödeme zamanı değil, iş yapma zamanıdır. Ama üzüntümüz şu, bu ülkenin evlatları o otobüsün içindeydi. O otobüsün taşlanması ile zarar gören kim peki? Onlar Türk değil mi? Senin düşünceni paylaşmayabilir, ama onlara siz taşla saldırıyorsunuz. Niye? Senin düşünceni paylaşmadığı için. Bunu anlamak mümkün değil" diye cevap verdi.


Bilecik Valisi Musa Çolak, Söğüt'ün çıkışında meydana gelen taşlama olayıyla alakalı 1 kişinin gözaltına alındığını, soruşturmanın savcılık tarafından yürütüldüğünü belirtti. Başbakan Erdoğan daha sonra, Bilecik Polis Okulu'nun açılış törenine geçti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:36

İLGİLİ HABERLER