Spor
  • 24.5.2015 11:22

Bilic'ten derbi motivasyonu

Slaven Bilic şampiyon olamadıklarını, ancak derbide şampiyon gibi oynamaları gerektiğini vurguladı.

Hırvat hoca, oyuncuları ile yaptığı toplantıda, “Son haftalarda bize yakışmayacak şekilde oynadık ve puanlar kaybettik. Galatasaray’ı yenerek bize yakışan şekilde ligi kapatmalıyız” ifadelerini kullandı.

Sezon sonunda Beşiktaş ile yollarını ayırması beklenen Teknik Direktör Slaven Bilic, bugünkü Galatasaray maçı öncesinde oyuncularıyla özel bir toplantı yaptı.

Bir hafta boyunca futbolculara ligin kaderinin ellerinde olduğunu sürekli söyleyen Hırvat teknik adamın, “Son haftalarda bize yakışmayacak şekilde oynadık ve puanlar kaybettik. Galatasaray’ı yenerek bize yakışan şekilde ligi kapatmalıyız” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Galatasaray ile birlikte ligin son haftasında Gençlerbirliği’ni de yenerek camiaya bir teselli vermek zorunda olduklarını, Şampiyonlar Ligi şanslarının hâlâ devam ettiğini sözlerine ekleyen Bilic’in, “Maalesef son haftalarda psikolojik olarak rakiplerimizin gerisinde kaldık. Bu baskının altından kalkamadık. Şampiyonluğu kaybettik. İkincilik şansımız ise matematiksel olarak var. Artık üzerimizde bir baskı da yok. Bu nedenle derbide rahat olan taraf sizsiniz, baskı altında olacak taraf ise kesinlikle Galatasaray. Bu durum bizim için avantaj” diye konuştuğu vurgulandı.

Kimin şampiyon olup olmadığının kendileri için önemli olmadığını da sözlerine ekleyen siyah-beyazlı teknik adam, “Bu sezon çoğu maçta göze hoş gelebilecek futbol oynadık. Sizden Galatasaray maçında da aynı futbolu istiyorum. Şampiyon değiliz ama o statta gerçek bir şampiyon gibi oynayarak galip gelmeliyiz. Bu sene derbi galibiyetimiz yok. Bu maçı kazanarak bu şanssızlığımızı da kıralım” dediği ortaya çıktı.

Kaynak: Milliyet

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:16

İLGİLİ HABERLER