Sağlık
  • 27.4.2010 16:36

BU NASIL TATBİKAT!!

Temsili olarak 3. katta yangın çıkarken, personel 65 hasta çocuğu ve refakatçilerini 1 dakika 20 saniyede boşalttı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Gaziantep Çocuk Hastane iş birliği ile ortak bir yangın tatbikatı yapıldı . Gerçeğini aratmaması için, hastanedeki çocuklar ve refakatçi annelerde tatbikata alındı. Yangın sırasında neler yapılması gerektiği anlatılan personel daha sonra tatbikat için hastaların yoğun olduğu 3. servise çıktı. Burada yangın butonuna basılmasıyla başlayan tatbikat gerçeğini aratmadı.

Siren sesini duyan personel ve hasta refakatçileri harekete geçerek binayı tahliye etmeye başladı. Hasta çocuklarını serumlarıyla birlikte alan anneler koşarak personellerin gösterdiği yangın merdivenine koştu. Serumlu çocuklarıyla birlikte yangın merdivenine gelen anneler bir dakika 20 saniye içinde 3. kattan dışarı çıktı. İlginç görüntülerin yaşandığı tatbikat nefes kesti. Bu sırada yoğun bakımda bulunan iki çocukta personellerin başarılı tahliyesi ile dışarıda bekleyen ambulansla ulaştırıldı.

Temsil olarak hazırlanan küvezde başarılı bir şekilde çıkarılarak ambulansa yerleştirildi. Hareketleri dakikaların yaşandığı hastanede mahsur kalan hemşire, güvenlik görevlisi ve temsili bebekte itfaiyenin yangın merdiveniyle kurtarıldı.

Nefes kesen yangın tatbikatı sonrasında İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş yangın merdiveninin geniş olması ve personelin bilinçlendirilmesiyle başarılı bir tahliyenin yapıldığını söyledi.

Çocuk Hastanesi Başhekimi Süleyman Değirmenci ise personelleri olası bir yangında aksaklık yaşamamak için en iyi şekilde bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

 

 
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız
 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:20

İLGİLİ HABERLER