Gündem
  • 29.9.2008 13:34

CHP'DE İÇ HESAPLAŞMA... RÜŞVETİ SAV'CILAR SIZDIRMIŞ!

CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın rüşvet itirafları gündeme bomba gibi düşerken, Eryılmaz'ın kayıtların nasıl elde edildiği de merak konusu oldu. Kulislerde bu ses kaydının CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın ekibi tarafından elde edildiği konuşuluyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adayı olan Eryılmaz'a, Sav'ın ekibi karşı çıkıyordu. Sav'ın ekibinin Eryılmaz'ın ses kasetini ortaya çıkartarak, bundan sonraki yerel seçimlerde kendi adaylarına şans vermeyi planladığı belirtiliyor.

Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın, Çankaya Belediyesi'nde yapılan yolsuzluk ve rüşvet olaylarıyla ilgili ses kaydı gündeme bomba gibi düştü. Eryılmaz, ses kaydında CHP'li belediye meclis üyelerine her ay 100 ile 150 milyar rüşvet verildiğini, CHP'li meclis üyelerinin işe gelirken sadece rüşvet düşündüğünü, bunların yamyamlara benzediğini ileri sürmüştü. Ankara kulislerinde, Sav'ın ekibinin Eryılmaz'la ilgili hesaplarının 28 Mart 2004 seçimler öncesine dayandığı ifade ediliyor. 28 Mart 2004 seçimleri öncesinde Çankaya Belediye Başkanı adaylığı için CHP içinde çok çetin bir çekişme oldu. CHP'de 11 kişi Çankaya Belediye Başkanı olabilmek için aday adayı oldu. O zaman CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Eşref Erdem ve CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız, Levent Gök'ün Çankaya Belediye Başkanı adayı olmasını isterken, Önder Sav ise ısrarla Tekin Bingöl'ün aday olmasını istedi. Ancak Eryılmaz, CHP Genel Başkanı Baykal'a yakınlaşarak, hem Gök'ü hem de Bingöl'ü eleyerek Çankaya Belediye Başkan adayı oldu. Sav ekibinin 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde Eryılmaz'ın tekrar aday olmaması için, uzun süredir Eryılmaz ile ilgili yaptığı hazırlıkları uygulamaya başladığı belirtiliyor. Sav ekibinin Eryılmaz'ın yolsuzluklarını çok iyi bildiği için Eryılmaz'ı bu konuda konuşturduğu ve bunu kaydettiği ve bunu basına yansıttığı belirtiliyor.

 

Sav'ın ekibi ipini çekti

Eryılmaz, ses kaydıyla ilgili her ne kadar montaj yapılmış dese de, kayıttaki seslerin kendisine ait olduğunu kabul ediyor. Eryılmaz'ın bu itirafları CHP'lilerin bulunduğu bir dost ortamında dile getirdiği belirtiliyor. Bu ortamda CHP Genel Sekreteri Sav'ın ekibinde bulunan bazı kişilerin bu itirafları kayda alarak daha sonra basına verdikleri belirtiliyor.

 

(YENİ ŞAFAK)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER