Gündem
  • 11.5.2004 00:13

ÇİÇEK: ''YÖK TASARISI'NI TBMM'YE SEVK ETTİK''

ANKARA - Hükümet sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hükümet olarak YÖK Yasa Tasarısı'nı TBMM'ye sevk ettiklerini belirterek, kararı verecek mercinin TBMM olduğunu bildirdi ve herkesin Meclis'in kararına saygı duyması gerektiğini söyledi.
     Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Çiçek, YÖK Yasa Tasarısı'nın geri çekilip çekilmeyeceği ya da bir değişikliğe uğrayıp uğramayacağı konusundaki soruya şu yanıtı verdi:
     ''Türkiye demokratik bir ülkedir. Yani demokrasi bize göre mevsimlik bir durum değildir, mevsimlik bir statü değildir. Türk milletinin, her türlü şartlara ve olumsuzluklara rağmen bir hayat tarzıdır. Bu ülkede yasama, yürütme ve yargı erki mevcuttur. Yasamanın, yürütmenin ve yargının yetki ve sorumluluklarının nelerden ibaret olduğu Anayasasında da bellidir.''
     Her hafta, AB konusunun Bakanlar Kurulu gündemine esas madde olarak alındığını belirten Çiçek, şöyle devam etti:
     ''Türkiye'nin demokratik görüntüsüne gölge düşürecek tavır ve davranışlardan hepimizin kaçınması gerekir. Buna dikkat etmemiz lazım, çünkü yürüttüğümüz politika AB politikasıdır, devlet politikasıdır.''
     Tasarıyı geri çekip çekmeyecekleri sorusunun yinelenmesi üzerine Çiçek, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu tekrarlamak istediğini, ne yapılıyorsa halkın gözü önünde yapıldığını bildirdi. Çiçek, ''Halkımız da bir değerlendirme yapar'' dedi.
     Çiçek, temel ekonomik ve mali göstergelerdeki iyileşmenin güçlenerek devam ettiğini belirterek, ''Yıl sonu itibariyle GSMH'nın yüzde 6.5'i düzeyinde belirlenen faiz dışı fazla hedefine ulaşılması konusunda hükümetimizin kararlılığı tamdır'' dedi.
     IMF ile ekonomik programa ilişkin gözden geçirme çalışmalarını başarıyla sürdürdüklerini kaydeden Çiçek, ''IMF ile 2005 ve sonrası döneme ilişkin çalışmalar güven ortamını daha da güçlendirecek bir formatta devam ettirilecektir'' dedi.
     Çiçek, Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili kanun tasarısını imzaya açtıklarını belirtti

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER