Medya
  • 1.5.2006 11:13

ÇÖLAŞANLAR’DAN YENİ ŞAFAK’A DAVA

Danıştay Başkan Vekili Tansel Çölaşan ve eşi gazeteci-yazar Emin Çölaşan, Danıştay başkanlığı seçimiyle ilgili bir yazıda, "adaletin gelişmesini engelleyecek bir baskı unsuru" olarak gösterildikleri iddiasıyla Yeni Şafak Gazetesi'ne toplam 100 bin YTL manevi tazminat davası açtı.

 Dava dilekçesinde, Yeni Şafak Gazetesi'nde 7 Nisan 2006 tarihinde "Çölaşan Danıştay'a başkan olmak istiyor" ve "Danıştay'a Çölaşan gölgesi" başlıklarıyla bir yazı yayımlandığı hatırlatıldı. Yazıda yer alan iddiaların, "haksız ve çirkin olduğu gibi aynı zamanda yanlış bilgilere dayandığı" dile getirilen dava dilekçesinde, "Tansel Çölaşan'ın toplum önünde küçük düşürülüp Danıştay Başkanlığı'nın engellenmek istendiği" iddia edildi.

Yazıda, "Çölaşan çiftinin kişilik haklarına saldırı niteliğinde gerçek dışı haksız ithamlarda bulunulduğu" savunulan dilekçede, söz konusu yazının, "Tansel Çölaşan'ın olası başkanlığının, kendisinin Emin Çölaşan'ın eşi olması sebebiyle yargı bağımsızlığına gölge düşüreceği" yönündeki düşüncenin açıklanmasından ibaret olduğu belirtildi.

 


Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:22

İLGİLİ HABERLER