Medya
  • 25.11.2004 00:09

DENİZ AKKAYA RÖPORTAJ YAPTI, POLEMİK BAŞLADI!..

Deniz Akkaya'nın "Büyük İskender" filminin yıldızlarıyla yaptığı söyleşiler Milliyet'te yayınlanmaya başladı. İlk konuk Val Kilmer'dı. Röportajda, üniversitedeki kitaplara girecek bir ders var. Kilmer, ismini hatırlamadığı ama Ayşegül Tecimer'i işaret ettiği bir Türk'le çıktığını söylüyor. Evine gittiğini, korumalar olduğunu falan anlatacak, ancak Akkaya üstüne gideceğine "Artık sormaya başlıyorum" diyerek "Filmde İskender'in babası ve bir askeri liderdiniz. Colin Farrel'ın babasını oynamak garip gelmedi mi" sorusunu yöneltiyor. Ve o ana kadar belki de günlerce konuşulacak "malzemeyi" heba ediyor. Ne demek istediğimiz Akkaya'nın röportajının devamında...


 

 

Deniz Akkaya, 'Büyük İskender'in yıldızlarıyla konuştu. İlk bomba Val Kilmer'dendi: "İngiltere'de tutuklanan Kıbrıslının eski eşiyle çıktım. İstanbul'daki evinde onlarca silah vardı ama çok güzel Roma eserleri satın aldım"

Daha 25 yaşındayken dünyanın büyük bir bölümünü egemenliği altına alan, tarihin en büyük savaşçı ve güçlü komutanlarından 'Büyük İskender'i biseksüel gösterdiği için Yunanlılardan büyük tepki gören Oliver Stone'un olay filmi, 26 Kasım'da Türkiye'de vizyona girecek.
Deniz Akkaya, 'Büyük İskender'i (Alexander) Türkiye'ye getiren Pinema Film'in sahibi Pamir Demirtaş'la Amerika'ya gidip filmi izledi; filmin senarist ve yönetmeni Oliver Stone ve başrol oyuncularıyla söyleşiler yaptı.

Sadece Milliyet'te
Akkaya'nın Stone, Colin Farrell (Alexander), Angelina Jolie (Olympias), Val Kilmer (Philip) ve Jared Leto (Hephaestion) ile yaptığı ses getirecek röportajlar sadece Milliyet'te...
İşte ilk gün: Akkaya'nın izlenimleri ve Val Kilmer'in şoke edici sözleri...
"Val Kilmer... Beni en fazla heyecanlandıran röportaj. Kilmer'a olan kişisel hayranlığım bir yana, tüm oyunculara nazaran rahatlığı, espritüelliği, gizli ukalalığı ve hazırcevaplılığı ile beni hayli terletti.
Dikkat çekici bir başka nokta ise Val Kilmer'in kendi ağzından dinlediğim İstanbul macerası. Ne macera ama... Tanıdık simalar, tıpkı bana olduğu gibi sizin de zihninizde canlanacak eminim!
Val Kilmer: Kime benziyorsun? Adı neydi... Evet... Charlize Theron.
Deniz Akkaya: Charlize Theron mu?
Kilmer: Evet, eskiden bir arkadaşımla çıkardı, kocaman bir mankendi.
Akkaya: Teşekkürler. (Kocaman mı?)
Kilmer: Telefon numaran ne? Zamanının çoğunu nerede geçiriyorsun?
Akkaya: Türkiye'de. (Söyleşi tersine döndü bile, ben yanıtlıyorum.)
Kilmer: Estetik ameliyat oldun mu?
Akkaya: Evet.
Kilmer: Nereden?
Akkaya: Gözlerim kahverengiydi, değiştirdim. Başlayabilir miyim?
Kilmer: Lütfen... Biliyor musun, ben de Türkiye'ye gittim.

 Akkaya: Nereye?
Kilmer: İstanbul'a.
Akkaya: Ne zaman?
Kilmer: 1993-94'te...
Akkaya: Tatil için mi?
Kilmer: 3 boş günüm ve özel uçağım vardı. Uçağımın sahibi, istediğim yere gidebileceğimi söyledi. Goldie Hawn, Kurt Russell ve ben "İstanbul" dedik.
Akkaya: Beğendiniz mi?
Kilmer: Harikaydı.
Akkaya: Tekrar gelin...
Kilmer: Ve şu adam, adı neydi, hani şu Türkiye'den bağımsız olmak isteyen ada var ya... İngiltere'de hapsedildi. Türkiye'nin aşağısındaki adanın adı neydi? Evet, Kıbrıs. Orası bir ülke de... Ama Türkiye'ye ait, değil mi? Ve bağımsız olmak isteyen bir adam var ve İngiltere'de tutuklandı, milyonlarca sterlin kefalet ödedi. Ve ben onun eski karısıyla çıktım. Bir evde bundan daha fazla makineli tüfek görmemiştim. 20 bodyguard vardı.
Akkaya: Türkiye'de normal ve sıradan insanların yaşadığı evler de var.

 Kilmer: Korkudan taş kesilmiştim. Ama çok güzel Roma eserleri aldım.
Akkaya: Artık sormaya başlıyorum.
Kilmer: Öğle yemeği zamanı değil mi? Şaka yaptım, lütfen sor.
Akkaya: Filmde İskender'in babası ve bir askeri liderdiniz. Colin Farrel'ın babasını oynamak garip gelmedi mi?
Kilmer: Evet.
Akkaya: Yaşınız yüzünden mi?
Kilmer: Çünkü Angelina'yla aynı yaşta. Philip'i oynamak için yaşım uygundu ve o daha yaşlı. Çok fazla endişelenmedim. Çünkü Oliver, çok zeki bir film yapımcısı ve birlikte 'Doors'u yaptığımızda hikâyenin başında 18'dim ve öldüğü 27 yaşına kadar canlandırdım. Colin'le sahnelerimiz o 19-20 yaşındayken başlıyor ve bence çok inandırıcı.
Akkaya: Sizin zor bir oyuncu olduğunuza dair birçok söylenti var. Bu 'zor' unvanı nereden geliyor?
Kilmer: Aptallardan. Hiçbir akıllı insan bunu söyleyemez, sadece salaklar söyler. Korkunç ama Robert De Niro, Michael Mann'la çalıştım. Hepsi beni sever, ben de onları severim.

Medyatava

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:20

İLGİLİ HABERLER