Medya
  • 15.10.2005 06:05

'EKONOMİ GAZETECİLİĞİ' REKABETİ: HERALD TRIBUNE YENİLİKLERLE ATAĞA GEÇTİ...

Herald Tribune, tasarruf için sayfa boyutlarını küçülten WSJ Europe'un aksine sayfa sayısını iki katına çıkaracağını açıkladı.

Dünya ekonomi gazeteciliği alanında kıyasıya rekabet sürüyor. Wall Street Journal Europe'un maliyet hesapları yüzünden sayfa boyutlarını küçülteceğini açıklamasının ardından International Herald Tribune (IHT) ekonomiye ayırdığı sayfa sayısını ikiye katlayacağını duyurdu.

Gelen haberlere göre IHT bugüne kadar hafta içi dört olan ekonomi sayfa sayısını sekize çıkaracak. Gazetenin "Marketplace" adını vereceği yeni bölümünün içeriğini ise Bloomberg sağlayacak. Metinlerin hazırlanması ise şirketin Paris'te bulunan merkezinde oluşturulan yani yazı kadrosu tarafından gerçekleştirilecek. Yeni bölüm özellikle iş dünyası ve profesyonellere yönelik olacak ve gazeteninAtlantik baskısında yer alacak. Atlantik baskısı Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika'da satın alınabiliyor.

2003'ün ocak ayından beri New York Times Company'e ait olan IHT, dünya ekonomi gazeteciliği alanındaki en büyük rakipleri Wall Street Journal ve Financial Times'ın okuyucu kitlesini kendi saflarına çekebilmek için bir dizi yeniliği yürürlüğe koydu. Çok sayıda muhabir ve editörü bünyesine katan gazete yeni bölümler açtı. Yapılan araştırmalara göre gazete geride kalan son iki yıl içerisinde okuyucu sayısını yüzde 29 oranında artırmayı başardı.

/Sabah

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER