Yaşam
  • 19.7.2006 12:14

ELLERİMDE LEZZETİN FARKLI BİR BÜYÜSÜ VAR

Yıllarca podyumlarda fırtına gibi esen Ebru Şallı, on parmağında on marifet bulunan güzellerimizdendir. Şöhret kervanına 1995 yılında katıldığı Türkiye Güzellik yarışmasında birinci olarak katıldı ve o günden bu yana ağır ve emin adımlarla bugün bulunduğu konuma geldi. Gönül hayatı, başarısız bir Ozan Orhon evliliği, Hamdi Alkan'la olaylı bir birliktelikten sonra YKM'nin veliahtı Harun Tan'la yaptığı mutlu evlilikle duruldu. Eşi Harun Bey'den hamile kalan Ebru, doğum serüvenini Hamilelikte Sağlıklı ve Güzel Kalmak adlı kitabında anlattı. İki aşkı Harun ve Beren (kızı) ile mutlu bir hayat süren güzel manken, tv8'de sunduğu Ebru'nun Mutfağı adlı yemek programında Türk kadınına farklı lezzetler sunuyor...

Podyumların birçok ünlü mankeni gibi siz de televizyon dünyasına girdiniz. Sizi sunuculuğa iten temel düşünce neydi?

1994'ten beri ki, 12 yıl geçmiş, mankenlikte yapabileceğim her şeyi yaptım. Şimdi de modellik serüveni sürüyor. Önemli tanıtım ve defilelerde yer almaya, teklif edilen işler konusunda son derece titiz davranmaya dikkat ediyorum. İşimi, mutlu evlilğime ve çok sevdiğim Beren'ime rağmen sürdürmek istiyorum. Eşimin varlıklı biri olması, benim evde oturmamı gerektirmiyor. Üretmek ve yararlı olmak istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda televizyonda sunuculuk denemelerim olmuştu. Fakat dört yıl önce daha profesyonulce davranma gereği hissettim ve iki yıl boyunca 'Dialog'ta sunuculuk eğitimi aldım. Bu süreçte Dost Elver ile birlikte Pazar Yıldızı adlı programı sundum. Skeçlerde oynadım.

Mutlu bir evliliğiniz ve harika bir çocuğunuz var. Yani hayat yolunda gidiyor. Özellikle evliliğinizden sonra, iş hayatınızda daha amatörce duygularla varolduğunuzu söylemek mümkün mü? 

Daha önce de belirtmiştim. Eşimin başarılı bir işadamı olması, benim yeteneklerimi köreltmem anlamına gelmiyor. Aksine sunuculuğa daha profesyonelce bakıyorum. Evliliğim, çocuğum, özel hayatım tabii ki önemlidir. Ama çalışan her anne gibi iş hayatımı sürdürüyorum.

Ebru'nun Mutfak Keyfi, damak tadına hitap eden bir program. Siz ise, magazin gündeminde yer alan haberler doğruysa yemekle aranız pek iyi değil! Birbirinden leziz yemekler ile formunu anneliğine rağmen koruyabilen Ebru Şallı'yı nasıl bir arada tutabiliyorsunuz? 

Bir kere yemekle aram iyi olmadığı tamamen yanlış. Yemeklerle aram gayet iyidir. Profesyonel olarak yedi yıldır yemek kurslarına gidiyorum. Birçok diploma ve sertifikam var. Bu kurslarda bütün dünya mutfaklarına ait lezzetleri tanıdım. Ayrıca 'bir gurme gibi' yurtdışında bütün lezzet trendlerini takip eder ve gurme restoranlarını ziyaret ederim. Size bir sırrımı açıklayayım. Bütün bu kursların ötesinde yemek yapmaya ilgim, çok küçük yaşlardan beri var. Altı yaşındayken bile harika pilavlar yapabiliyordum. Annem başımda durur ve becerimi hayranlıkla izlerdi. Hatta annem ve yakınlarım elimde çok farklı tatlar bulunduğunu söylerdi.

Programınızı diğer yemek programlarından ayıran farklar nelerdir? Reytinglerden memnun musunuz? Yeni sezonda da program devam edecek mi, eğer sürecekse farklı neler tasarlıyorsunuz?

Yaz döneminde olmamıza rağmen reytingler gayet iyi gidiyor. Ebru'nun Mutfağı bir ekran klasiği haline gelecektir. Çok kısa ama doyurucu ve zengin bir program hazırladığımızı düşünüyorum. 35 dakikaya yemek yapmayı, sağlık ve güzellik tüyoları vermeyi ve seçkin konukları ağırlayıp sohbet etmeyi sığdırmak kolay bir şey değil. Ama izleyicinin ilgisi bize programımızda doğruları yaptığımızı gösteriyor zaten. Ayrıca Ebru'nun Mutfağı hayatımın en keyifli bölümlerinden biri, müthiş bişey... Zaten evde de mutfaktan hiç çıkmam. Mutfakta yaşamak tam bana göre!..

Beyazcamdaki başarılarınızın devamı gelecek mi? Size daha değişik programları hazırlayıp sunarken görecek miyiz?.. 

Yeni program teklifleri gelmiyor değil... Önceden de birçok teklif alıyordum ama yemek programı sunmak benim için çok özel bir keyif. Çok istemiştim ve oldu. Algida, programının yaz bölümleri için sponsorluğu üstlenmişti. Şimdi Ebru'nun Mutfağı'nda birbirinden farklı ve lezzetli light dondurmalı yaz tatlıları hazırlıyorum. Sayısız mail geliyor, telefonlara yetişemiyoruz. Kısacası bugünlerde her şey çok güzel!

 

(bugün)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER