Gündem
  • 31.10.2008 00:04

ERDOĞAN: 'DOĞU İLE BATI BİRBİRİNE BAKIŞ TARZINI DEĞİŞTİRMELİ!..'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ile Batı'nın birbirine bakış tarzını artık değiştirmesinin kaçınılmaz hale geldiğini belirterek, ''Tarafların birbirini tahkir ve tezyif edeci, suçlayıcı, aşağılayıcı şekilde tanımlaması, kategorize etmesi, sınıflara ayırması, bugüne kadar dünya barışına, istikrara ve refaha katkı sağlamamıştır ve bundan sonra da sağlamayacaktır'' dedi.
Dünya Ekonomik Forumu Avrupa ve Orta Asya Toplantısının resmi açılışında konuşan Erdoğan, teröristlerin yanı sıra örgütlü suç odakları, aşırı milliyetçi akımlar ve mali spekülatörlerin, küreselleşmenin imkanlarını sonuna kadar kullandıklarını ifade ederek, onlara karşı aynı imkanların da seferber edilebilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, bu noktada siyasetçiler kadar medya, sivil toplum, bilim ve sanat dünyasına da sorumluluklar düştüğünü vurguladı.
Başbakan Erdoğan, ülkeler bazında olduğu gibi uluslararası planda da karşılaşılan sorunların, refahın adil dağılımının sağlanamaması ile barışın tesisi ve korunmasında yeterince başarılı olunamamasından kaynaklandığını anlattı.
Kaynağı kıt ülkelere destek olunması amacıyla bölgesel ve uluslararası işbirliği mekanizmalarının daha etkili hale getirilmesinin bir öncelik olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bu bağlamda bölgesel siyasi ve ekonomik birliklerin dışlayıcı değil, kapsayıcı olmalarına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Erdoğan, doğal kaynaklara sahip olup da bunu bir ekonomik değere dönüştüremeyen ülkelere ise bu yolda samimiyetle yardım edilmesinin önemli bir unsur olduğunu ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:49

İLGİLİ HABERLER