Gündem
  • 31.10.2008 00:00

ŞAHİN: "CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNUN CEZASI ARTIRILSIN!.."

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, 3 aydan 2 yıla kadar olan cinsel taciz suçunun cezasının 6 aydan 4 yıla kadar çıkarılmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.
Fatma Şahin ve arkadaşlarının imzasını taşıyan teklif, TCK'nın cinsel taciz suçlarını düzenleyen 105. maddesinde değişiklik öngörüyor.
Teklifle, bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında istenen 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası, 6 aydan 4 yıla kadar çıkarılıyor.
Bu fiiller, hiyerarşi veya hizmet ilişkisinden kaynaklanan nüfuzu kötüye kullanılmak suretiyle ya da iş yerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan yararlanılarak işlendiği takdirde, verilecek ceza yarı oranında artabilecek. Bu fiil nedeniyle mağdur kişi, işi terk etmek, okuldan, ailesinden ve eşinden ayrılmak mecburiyetinde kalmış ise verilecek ceza 2 yıldan az olamayacak.
Cinsel amaçlı taciz eylemi birden çok kez tekrarlanmış ve mağdurun fiziksel ve ruh sağlığında tahribat olmuşsa ceza üst sınırdan verilecek. Cinsel amaçlı taciz eyleminde bulunan kişi, daha önce de bu suçtan ceza almışsa, verilecek ceza 4 yıldan az olamayacak. Bu tür suçları toplu olarak işleyip toplumda infiale neden olanlar ise 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.
Yasa teklifinin gerekçesinde, cinsel şiddet, istismar ve buna bağlı cinsel suçların her geçen gün arttığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:49

İLGİLİ HABERLER