Gündem
  • 13.9.2010 00:59

ERDOĞAN: SANDIKTAN ÇIKAN BU GÜÇLÜ MESAJI HERKES ALMALI

İSTANBUL - Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, temelleri sağlam atmak istediklerini ifade ederek, ''Çok çile çektik, çok çile çektirdiler. Biz çektik, gelecek nesiller bu çileleri çekmesinler. Diyorum ki darbelere karşı çıkarak demokrasiye güç verenlere müjdeler olsun. Bir daha darbeler ve onların yol açtığı zulümler yaşanmaması için darbecilerin dokunulmazlıklarını kaldırdık'' diye konuştu.
Kişisel bilgilerin ortaya dökülmesinden ve mahremiyetinin ihlal edilmesinden dolayı mağdur olanlara da müjde verdiklerini söyleyen Erdoğan, bilgi güvenliğini esaslı bir sisteme dayandırarak fişleme dönemini sona erdirdiklerini vurguladı.
Başbakan Erdoğan, ''Bundan dolayı artık benim vatandaşım sabah çok daha farklı, çok daha güzel, çok daha aydınlık bir güne uyanacak. Gerçekleştirdiğimiz bu değişim çok önemli, ama yeterli görmüyoruz. Bu değişikliklerin ülkedeki bütün sorunları çözeceği iddiasında da değiliz. Ama bunun iyi bir başlangıç olduğuna inanıyoruz. Siyasi görüşü, sosyal statüsü, ekonomik durumu her ne olursa olsun 81 vilayetimizdeki 73 milyon insanımızın ortak taleplerini hayata geçirmek için bundan sonra daha çok çalışacağız'' diye konuştu.
Bu referandumun çok daha büyük adımlar için önemli bir eşik olacağını da belirten Erdoğan, ''12 Eylül günü nasıl tarihi bir milat olduysa, 13 Eylül günü de yeni anayasa çalışmaları için bir milat olacaktır'' dedi.
Konuşmasında, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yarından itibaren anayasa çalışmalarına başlamaları konusunda talimat veren Erdoğan, önümüzdeki süreçte toplumun tüm kesimlerinin kanaat ve düşüncelerini alarak en geniş anlamda uzlaşı arayarak, bu süreci devam ettireceklerini kaydetti. Erdoğan, ''Ama biz Anayasa yapacağız iddiasında olmayacağız. Fakat çalışmamızı yaparız, 2011 seçimlerinden hemen sonra Meclis Başkanı kim olacaksa onunla paylaşırız'' dedi.
Başbakan Erdoğan, seçimlerin halk oylamalarının, demokratik iradeyi ve halk iradesini ortaya koyan en önemli göstergeler olduğunu kaydederek, halkın ne istediğini anlamak ne mesaj verdiğini okumanın herkesin görevi olduğunu ifade etti.
Kendilerinin de bu sonuçlardan milletin mesajını daha iyi anlamaya çalışacaklarını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Sandıktan çıkan ana mesaj şudur; Halkımız demiştir ki evet artık ileri demokrasi, evet artık özgürlükler, evet artık üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü, evet artık milli irade egemen olsun, evet artık vesayetçi anlayışlar son bulsun. Milletimizin bu güçlü mesajını herkes almak zorundadır. Evet bugün imtiyazlarını korumak isteyenler değil, toplumun adalet talebi kazandı, hak ve hakkaniyet kazandı. Ara rejimlerde bölünmüş duvarlar bundan böyle bir daha milletimizin üstüne düşmeyecek inşallah. Bundan mutluluk duyuyoruz. Tek bir şey istiyoruz. Tek bir şey istiyoruz ki Türkiye'nin bütün yolları adalete çıksın, hukuka çıksın, demokrasiye çıksın ve istiyoruz ki kralların değil, kuralların egemen olduğu bir Türkiye olsun. Kimse kimseye üstünlük iddiasında bulunmasın.
Siyasetin rekabetçi karakteri gereği meydanlarda, ekranlarda maksadı aşan beyanlar da oldu. Bütün bunların hepsini geride bırakmak, yeni bir sayfa açmak durumundayız. Ben seçim sürecinde maksadı aşan yanlış anlaşılan ifadelerden mümkün olduğunca kaçındım. Şahsıma yönelik, partime yönelik ağır ithamlar, hakaretler ve olmayan yakıştırmalar sebebiyle ben hakkımı helal ediyorum. Eğer gerçekten ben de birilerini incittiysem, özür diliyorum. Artık geçmişe takılıp kalmadan ileri bakmak, hele hele birinci derecede terör konusunda iktidarı ile muhalefeti ile iş birliği yapmak, milletimiz için ülkemiz için hep birlikte samimiyetle çalışmak, çabalamak durumundayız. Bütün siyasi parti başkanlarını, bu kutlu yolculuğa, bu demokratikleşme sürecine katkıda bulunmaya, yeni bir anlayışla ülkemizin menfaati için iş birliği yapmaya davet ediyorum. Sandığa giderken, 'Söz de mühür de karar da milletindir' demiştim. 12 Eylül 2010 tarihi milat... Büyük kapı açılmıştır. İnşallah ardına kadar açılacak. Demokratik hukuk devleti olarak ülkemizin, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olmayı hak eden Türkiye'nin aydınlık yarınları için 7'den 70'e bu ülkenin bütün evlatlarının huzuru, mutluluğu için yeni bir sayfa açıldı. Yeni bir şafak söktü. İstisnasız 73 milyon insanımızın, istisnasız 81 vilayetimizin mutluluğu için bu yola girdik. Aşkla, heyecanla inançla bu yolda koşmaya alın teri dökmeye devam edeceğiz.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:37

İLGİLİ HABERLER