Gündem
  • 26.10.2008 00:57

ERDOĞAN'DAN DTP'Lİ BAŞKAN'A 'NANKÖR' SUÇLAMASI!..

Başbakan Erdoğan, Tunceli’de partililere yaptığı konuşmada milli mücadele kahramanı, Tunceli’nin ilk milletvekili Diyap Ağa’yı hatırlattı ve şöyle dedi: Diyap Ağa’nın ülkenin en zor zamanında ortaya koyduğu birlik ve beraberlik hepimize örnek olmalıdır...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Tunceli Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bu ilde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında Tuncelili Diyap Ağa'dan bahseden Erdoğan, ''Diyap Ağa'nın ülkenin en zor zamanında ortaya koyduğu birlik ve beraberlik, bugün de hepimize örnek olmalıdır'' diye konuştu.
Türk milletinin özünün inançla, ahlakla, sevgiyle ve sabırla yoğrulduğunu ve her zaman kardeşlik ruhunu, kardeşlik hukukunu, vatandaşlık hukukunu, dostluk hukukunu koruyarak hareket ettiğini belirten Erdoğan, hamuru mertlikle, fedakarlıkla, merhamet ve adaletle yoğrulmuş Türk milletinin hiçbir zaman ihtilafa, tefrikaya, kamplaşma ve kutuplaşmaya prim vermediğini ifade etti. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Çatımız T.C. vatandaşlığıdır
''Bu toprakların insanı her zaman sadakatle devletine, vatanına birlik ve dirliğine sahip çıktı. Düşmanı ülkeden kovmak, bu toprakları ilelebet bağımsız bir vatan yapmak için omuz omuza savaşıp, koyun koyuna toprağa düşenlerin arasını açmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.''
"Bu toprakların silah sesine değil, fabrikalardaki makine sesine ihtiyacı var" diyen Erdoğan, ''Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla biriz beraberiz, bir bütünüz; çatımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Kimlik siyaseti yapmıyorum, yapmayın diyorum. Herkesin kimliğine herkes saygı duysun'' dedi.
Cehalet ve gaflet içindeler
AK Parti'nin; uzlaşmanın, hoşgörünün, çok sesliliğin, ortak aklın adresi olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Bundan dolayıdır ki 81 ilin 80'inde milletvekili çıkaran tek parti AK Parti'dir” dedi. Erdoğan, son zamanlarda farklı hesaplar içine girenlerin, milletin arasına fitne tohumu ekmeye, milleti kamplara bölmeye çalışanların, milletin engin sağduyusu ve basireti sebebiyle yine akamete uğramaya mahkum olduklarını belirterek, ''Çer çöpü ateşe vererek, masum çocukları sokaklara salarak güç gösterisi yaptıklarını sananlar büyük bir cehalet ve gaflet içindedirler'' dedi. Bu arada Tunceli'nin Akpazar beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Ali Aydın, kente gelen Başbakan ile görüşemediği gerekçesiyle istifa etti.
DiYAP AĞA KiMDiR?
Kurtuluş Savaşı sırasında vatanın birliği ve kurtuluşu için mensup olduğu Ferhatuşağı aşireti ile birlikte işgale karşı koyan bir halk kahramanı olan Diyap Ağa, 1852'de Çemişgezek'in Gözlüçayır Köyünde doğdu. Diyap Ağa, Sivas kongresi sırasında Atatürk ile ilişki kurdu ve O'na karşı eylemde bulunan Elazığ Valisi Ali Galip Bey'e karşı geldi.
Birinci Büyük Millet Meclisi'nde Dersim (Tunceli) mebusu olarak yer aldı ve Atatürk'ün takdirlerini kazandı. Sakarya muharebesi sırasında Yunan ordusunun Ankara yakınlarına kadar gelmesi üzerine meclisin Kayseri'ye taşınması söz konusu oldu. O güne kadar neredeyse hiç konuşmayan Diyap Ağa, tartışmalar sırasında söz alarak, "Biz buraya kaçmaya mı, yoksa dövüşerek ölmeye mi geldik" dedi. Diyap Ağa'nın bu sözleri mecliste büyük takdir topladı. Tartışmalar sonunda, meclisin taşınması teklifi reddedildi.
YAŞLILARI SEVİNDİRDİ
Başbakan Erdoğan, Tunceli ziyareti kapsamında, iki yaşlıyı evlerinde ziyaret etti. Erdoğan, 104 yaşında, 10 çocuk 60 torun sahibi Hanım Güneş’e küpe hediye etti. Hanım Güneş de Başbakan'a uzun ömür dileyerek teşekkür etti. Erdoğan daha sonra 100 yaşındaki Veli Uğurlu'nun evine geçti. Başbakan Uğurlu'ya köstekli saat, eşi Sabriye Uğurlu'ya da şal armağan etti. Erdoğan ziyaretler esnasında bir sokakta durarak çocuklara da oyuncak verdi ve vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti.
DTP'Lİ BAŞKAN'A 'NANKÖR' SUÇLAMASI
Tunceli'ye gelişinde protestolarla karşılaşan Başbakan Erdoğan, şehre asılan "hoşgeldin" yazılı pankartları toplatan DTP'li Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'e sert çıktı. Abdil'i daha önce Ankara'da kabul ettiğini ve her ay belediyeye ekstra yardım yaptıklarını hatırlatan Erdoğan şunları söyledi:
"Buranın yerel yönetim başkanını, gerçi benim muhatabım değildir orası ayrı mesele, Ankara'da bir başbakan olarak kabul edip sıkıntılarını dinledikten sonra Tunceli halkına araç gereç yardımlarını ekstra olarak gönderdik ki belediye ayağa kalksın. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanının Tunceli'ye gelişini haber veren veya halkın hoş geldiniz davetini ortaya koyan ya da mensubu bulunduğu partimizin pankartlarının belediye araçları tarafından toplatılmasının hangi akla sığdığını Tuncelili kardeşlerimin ıtlahına bırakıyorum. Halkımızı hükümetimize karşı ayaklanmaya davet etmek, çirkin yaklaşımlar sergileyecek haberler yapmak bu ülkenin barışına katkı değildir. Etnik ve bölgesel milliyetçiliğe karşıyız.”
KÖPRÜ ALTINDA BOMBA ARADILAR
Sabah saatlerden itibaren Erdoğan'ın gelişi öncesinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Uzaktan kumandalı bomba ihtimaline karşı kente frekans önleyici jammerlar yerleştirildi. Elazığ'dan Tunceli'ye geçen Erdoğan'ın kullanacağı Munzur Çayı üzerindeki Mamiki Köprüsü'nün altında balık adamlar dedektörle bomba araması yaptılar.
Başkan protesto eyleminde Tunceli'de Başbakan Erdoğan'ı protesto etmek için aralarında Tunceli DTP milletvekili Şerafettin Halis ve Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'in de bulunduğu bir grup eylem yaptı. PKK lehine slogan atıp "Tayyip seni istemiyoruz" diye bağıran grup AK Parti’ye siyah çelenk bıraktı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:59

İLGİLİ HABERLER