Medya
  • 19.8.2005 04:40

FUHUŞ YAPMAKLA SUÇLANAN TRT SPİKERİ KONUŞTU!..

"Fuhşa ilişkin emniyetteki ifadem zorla alındı, 18 yıllık memuriyet hayatım bir çırpıda bitti. İki çocuğumla ortada kaldım..."

‘İşte cariyen’ isimli web sitesi aracılığı ile tanıştığı erkeklerle fuhuş yaptığı tespit edilince, ahlak polisinin kurduğu tuzağa düşen ve suçüstü yakalanan Ankara Radyosu spikerlerinden F.Y.Ö. Emniyet’teki ifadesinin aksine tuzağa düşürüldüğünü savundu.

Yakalandıktan sonra TRT’deki işinden de atılan F.Y.Ö. Hürriyet’e konuştu. Emniyet’teki ifadesinde fuhuş yaptığını kabul eden F.Y.Ö, ifadesinin zorla alındığını iddia etti.

TRT’de 18 yıllık memuriyet hayatının bir çırpıda bittiğini ve iki çocuğu ile ortada kaldığını belirten F.Y.Ö, ‘1998 yılında eşimden boşanınca çok yalnız kaldım, çok sıkıldım. Her kadının bir erkeğe ihtiyacı vardır. Chat’te Zeynep isimli biriyle tanıştım. İnternet sitesini de o yapmış’ dedi. Sitedeki çıplak fotoğrafların da kendisine ait olmadığını belirten F.Y.Ö, ‘Sanırım beni kameradan filan görüp benzerimi oraya koymuş olabilir. Biz Zeynep Hanım’la hiç yüz yüze gelmedik’ dedi.

Saflığının kurbanı olduğunu belirten F.Y.Ö. polise nasıl yakalandığını da şöyle anlattı:

‘Zeynep isimli kadınla 5-6 ay chat’leştik. ‘Böyle yalnızlık çekilmez, bak sana birini buldum, biraz hayatına renk gelir’ diyerek bir telefon numarası verdi. Aramaz olsaydım. Önce aramaya tereddüt ettim, aradım ve bir beyle buluştuk, bankamatikten para çekip bana uzattı. Bu ne dedim, ‘cüzdanım evde kalmış düşürürüm’ bahanesiyle bana verdi. Ben de saf-saf parayı alıp çantama koydum. Polis olduğunu söyleyip arkadaşlarını çağırdı.’

Emniyet’teki ifadelerini kabul etmeyen ve baskı altında alındığını belirten F.Y.Ö, tuzağa düşürüldüğünü söyledi.

İşten atıldığı günden beri evlere temizliğe gittiğini ve boncuk kolyeler yaparak pazarlarda sattığını belirten F.Y.Ö., ‘Para karşılığı bu işi yapsam hiç bu halde olur muyum? Evimi gördünüz, geçim sıkıntısı çekiyorum ve iki çocuğa bakıyorum evim kira, eşyalarım dökülüyor’ dedi.

Mahkemelerde onurunu kurtarmak için mücadele verdiğini belirten F.Y.Ö. davanın şu an Danıştay’da olduğunu, amacının TRT’ye dönüş olmadığını, bundan sonra onurunu kurtarmak için mücadele ettiğini belirterek, ‘Eğer Türk yargısından bir sonuç alamazsam AİHM’ye gideceğim’ diye konuştu.

Reddettiği emniyet ifadesi

Cariye F.Y.Ö’nün polis ifadesi ise şöyle:

‘İnternet sitesi bana aittir, 1.5 aydan bu yana bu şekilde internet üzerinden temin ettiğim erkek müşterilerim ile 100 milyon TL. para karşlığında fuhuş yapıyorum. Sitede ismimi cariye olarak tanıtıyorum genellikle fuhuş yaptığım yer müşterimin belirlediği evler ya da oteller olmaktadır. Sitedeki fotoğraflar bana ait değildir. Sitedeki mesaj kutusu bana ait olup siteme giren şahıslardan mesaj kutuma telefon numarası bırakmalarını istiyorum. Bu şekilde telefon bırakan şahıslara telefon açıp kendilerine ulaşıyorum. Olay günü e-mail adresime bırakılan aşağıdaki numarayı aradım. Kızılay Gima önünde buluştuk. Belirtilen otonun yanına yaklaştım kendimi cariye olarak tanıtıp telefonda görüştüğümüz bayan olduğumu ve fuhuş için geldiğimi söyledim. Müşteri şahıslar beni bulundukları otonun içine aldılar. Oto içerisinde ücretim olan 100 milyon TL.’yi aldım. Daha sonra yer tespitine geçtik. Bu sırada müşteri polis olduğunu söyledi.’ 

 

/Nurettin Kurt - Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:20

İLGİLİ HABERLER