Medya
  • 18.8.2009 00:00

GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELEN ATALAY BASINA AÇILMADI!..

Atalay, İstanbul Ticaret Üniversitesi gelişinde basın mensuplarını selamlayarak, şöyle konuştu: ''Çıkarken bir açıklama olmayacağı için zahmet etmişsiniz buraya... Girerken 'Merhaba' diyeyim istedim. Sağ olsun Sabri Bey (Sabri Orman) benim eski dostum ve üniversitenin rektörü, böyle bir program düzenlemişler. Beni de davet etmişler. Sadece dinleyeceğimi biliyorsunuz. Gazeteci, yazar, düşünür arkadaşlarımız var. Onları dinleyeceğim, faydalanacağım.''

Gazetecilerin sorularını yanıtlamayan Atalay, daha sonra üniversiteye girdi. Atalay'ın bazı köşe yazarlarının ''demokratik açılıma'' ilişkin görüşlerini alacağı toplantıya Nuray Mert, Emre Aköz, Murat Belge, Nevzat Çiçek, Abdurrahman Dilipak, Mehmet Metiner, Soli Özel, İbrahim Karagül, Mahmut Övür, Orhan Miroğlu, Avni Özgürel katıldı.

Toplantı, basına kapalı olarak gerçekleşti.

SİYASİ PROJE DEĞİL

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''demokratik açılım'' çalışmalarının ''siyasi bir proje olmadığını'' belirterek, ''İnşallah hepimizin, çocuklarımızın daha güzel günler yaşaması için, korkusuz, endişesiz, terörsüz günler yaşamamız için yürüttüğümüz bir çalışmadır'' dedi. Bakan Atalay'ın ''demokratik açılım'' çalışmaları çerçevesinde İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde gazetecilerle bir araya geldiği ve yaklaşık 4 saat süren toplantı sona erdi. Toplantının ardından üniversite çıkışında basın mensuplarının mikrofonlarını uzatmaları üzerine Bakan Atalay, ''Gazeteci arkadaşlarımı hiç kırmak istemem. Zahmet edip burada bekliyorsunuz, ama girerken de söylemiştim. Bir açıklamam olmayacak'' dedi.

Basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine, Bakan Atalay, gazetecileri dinlediğini ve zaten konuya ilişkin yazdıkları şeyler hakkında daha detaylı değerlendirmeler aldığını aktardı. ''Tabii benim yürüttüğüm şu çalışma benim için çok önemli'' diyen Atalay, kendisi için çok yapıcı, çok faydalandığı bir toplantı olduğunu, toplantıda dinleyici olarak daha çok notlar aldığını söyledi.

Bakan Atalay, şunları kaydetti: ''Biliyorsunuz ben 'bu, kardeşlik ve huzur projesi' diyorum. Ülkemizin inşallah daha güzel günleri için yürüttüğümüz... Hep basınımızın desteğini istedik. Bunu sizlerden de istiyoruz. Bu, hepimiz için. Bu, siyasi bir proje değil. İnşallah hepimizin, çocuklarımızın daha güzel günler yaşaması için, korkusuz, endişesiz, terörsüz günler yaşamamız için yürüttüğümüz bir çalışmadır. Hepinizin desteğini bekliyoruz.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:42

İLGİLİ HABERLER