Asayiş
  • 1.5.2010 00:04

HAYYAM GARİPOĞLU'NUN TUTUKLANMASI TALEBİNE RET

İSTANBUL - Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin davada, sanıklar Tülay Makbule Garipoğlu ile Hayyam Garipoğlu'nun tutuklanması yönündeki talep reddedildi.
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz alan tutuklu sanık Mehmet Nida Garipoğlu, oğlunun Karabulut ailesine telafisi imkansız bir zarar verdiğini, ailenin acısını paylaştıklarını söyledi.
Ceza yükümlülüğünün kişisel olduğunu, suçu işleyenin cezasını çekeceğini ifade eden baba Garipoğlu, ''Medyanın baskısıyla olayda hakkımda hiçbir delil olmamasına rağmen bir yıldır tutukluyum. İnanın ben suçsuzum. Cinayetle ilgili ele geçirilen onlarca delil arasında bana ait hiçbir şey bulunamamıştır. Zor ve karanlık günlerime son verilerek tahliyemi talep ediyorum'' diye konuştu.
Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de Münevver Karabulut'un vücudu ve başı bulunduğunda birçok delilin yok olmasına neden olan bir uygulama yapıldığını öne sürdü.
Epözdemir, 48 kiloluk bir insanın tek başına bu cinayeti işleyemeyeceğini, testerenin çok nizami kullanıldığını, cinayetten sonra da delilleri tek başına yok etmesinin mümkün olamayacağını savundu.
Diğer tutuklu sanıklar Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur da tahliyelerini talep etti.
Taleplere ilişkin görüşünü açıklayan savcı, Tülay Makbule Garipoğlu ile Hayyam Garipoğlu'nun tutuklanması yönündeki talebin reddini, Kurt, Karakayalı ve Batur'un da tahliyelerini istedi.
Verilen aranın ardından taleplere ilişkin alınan ara kararlar, mahkeme başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu tarafından açıklandı.
Sanıklar Mehmet Nida, Tülay Makbule ve Hayyam Garipoğlu ile Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt'un duruşmalardan vareste tutulma talepleri de reddedildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER