Spor
  • 1.8.2013 20:07

Henrique attı Trabzonspor avantajı kaptı!..

Bordo-mavili temsilcimiz UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Dinamo Minsk'i deplasmanda 1-0 mağlup etti.
 

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Dinamo Minsk ile karşılaşan Trabzonspor, rakibini 1-0 mağlup ederek tur için avantaj yakaladı. Trabzonspor’un flaş transferi Florent Malouda, 59. dakikada sakatlanan Celustka’nın yerine oyuna dahil olarak bordo-mavili formayı ilk kez giyme fırsatı buldu. Malouda ilk maçında beklenen performansı ortaya koyamazken, rakip takım tribünlerinden büyük alkış aldı. Bu arada maçın 59. dakikasında sakatlanan Celustka’nın kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldığı, sakatlığıyla ilgili kesin tanının yapılacak olan kontrolden sonra netlik kazanacağı belirtildi.

HENRIQUE GOLLERİNE DEVAM EDİYOR
Trabzonspor’un Derry City ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki iki maçta da gol atan Henrique, Dinamo Minsk’i de boş geçmedi. Karşılaşmanın 41. dakikasında fileleri sarsan Henrique, UEFA Kupası ön eleme maçlarındaki gol sayısını 4’e çıkardı.

UZATMA DAKİKALARINDA GERGİNLİK

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Trabzonspor, Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla Brestskiy Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın son anlarında her iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. 

Karşılaşmanın 90+4. dakikası oynanırken iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı. Colman ile Danilau arasında yaşanan gerginlik diğer futbolculara da yansıdı. Bu sırada Veselinovic iterek Emre’yi yere düşürdü. Taraftarların da sahaya pet şişeler attığı gerginlik sonucunda maçın hakemi Colman ve Veselinovic’i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Maçın ardından ise taraftarlar Trabzonsporlu futbolcuları ıslıkladı.

İLK YARI
13. dakikada Dinamo Minsk kalecisi Sulima, kendisine atılan geri pasta topu ayağından çıkarmakta gecikince Volkan Şen kaleciye baskı yaparak topu kapmak istedi. Sulima'nın vuruşunda Volkan'a çarpan top yükseklik kazandı ama deneyimli kaleci, boy avantajını da kullanarak topu yumrukladı. Ceza alanı dışına düşen meşin yuvarlağa gelişine vuran Olcan, topu auta gönderdi.

26. dakikada gelişen ev sahibi ekip atağında ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Veselinovic, kaleye sert bir şut çekti ama top üstten auta çıktı.
20. dakikada Figueredo'nun (Alonzo) ceza sahası dışından kaleye yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan dışarıya çıktı.

40. dakikada Dinamo Minsk'in çıkarken kaptırdığı topu alan Henrique, Olcan'a aktardı. Bu oyuncunun ceza alanı dışından yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.

41. dakikada Trabzonspor, Henrique ile öne geçti. Defansın arkasına atılan top, savunmadan da sekerek Paulo Henrique'nin önünde kaldı. Sağ taraftan ceza alanına giren Brezilyalı oyuncu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI
53. dakikada Volkan’ın ceza sahası dışı sol çaprazdan çektiği sert şutu kaleci son anda kornere çeldi.

54. dakikada kullanılan köşe vuruşuna Giray yükselerek vurdu ancak top direk dibinden kornere çıktı.

55. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Veselinovic’in sert şutunda direkten dönen topu rakip oyuncudan önce kayarak Celustka uzaklaştırdı. Bu pozisyonda sakatlanan Celustka, hastaneye kaldırıldı.

82. dakikada Colman’ın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Henrique’nin şutunda kaleciyi geçen top üst direkten döndü. Ardından savunma topu uzaklaştırdı. Maçın uzatma dakikalarında ise gerginlik yaşandı.

Karşılaşma da Trabzonspor’un 1 – 0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Brestsky
Hakemler: Rene Eisner, Andreas Witschnigg, Christian-Petru Ciochirca  (Avusturya)
Dinamo Minsk: Sulima, Simovic, Politsevich, Nikolic, Veselinovic, Coto  Pages, Danilau, Veretilo, Alonzo, Stasevich, Kantsavy
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Volkan Şen, Mierzejewski, Henrique,  Aykut Akgün, Colman, Mustafa Yumlu, Giray Kaçar, Celustka, Zeki Yavru, Olcan Adın
Gol: Dk. 41 Henrique (Trabzonspor)

Maçtan notlar 
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Dinamo Minsk ile  deplasmanda karşılaşan Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 100'üncü karşılaşmasına  çıktı.

Belarus'un Brest kentindeki Brestkiy Stadı'nda rakibine konuk olan  bordo-mavili takım, 46 yıllık kulüp tarihinde çıktığı bu karşılaşmayla Avrupa  arenasında "dalya" yaptı.

Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa  serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde  28 maç, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye  başlanan eski adıyla UEFA Kupası'nda 51 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12  maç ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 maç oynadı.

İlk 11'de değişiklik yok
Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, Dinamo Minsk karşısında  ilk 11'de değişiklik yapmadı. Akçay, 2. ön eleme turundaki Derry City  maçlarındaki 11'i sahaya sürdü.
Akçay, geçen hafta takıma katılan Florent Malouda'yı 18 kişilik maç  kadrosuna aldı. Fransız oyuncu ilk kez bordo-mavili takım formasıyla kadroda yer  buldu.
Belarus'a 20 futbolcuyla gelen bordo-mavili takımın 18 kişilik  kadrosunda kaleci İbrahim Demir ile Yusuf Erdoğan tribünde oturdu.

Hacıosmanoğlu, özel uçakla geldi
Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bazı yöneticilerle  Brest'e gelerek takımı yalnız bırakmadı.
Sabah saatlerinde özel uçak ile kente gelen Hacıosmanoğlu,  beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle karşılaşmayı protokol tribününden takip  etti.
Öte yandan, Trabzonspor'u bu karşılaşmada az sayıda bordo-mavili  taraftar destekledi. Brest'e 375 kilometre uzaklıktaki Minsk'ten gelen yaklaşık 8  bin Belaruslu taraftar da takımlarına destek verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 13:01

İLGİLİ HABERLER