Dünya
  • 11.5.2004 00:05

İNGİLİZ BAKANDAN GÜLDÜREN SÖZLER : ''İŞKENCE FOTOĞRAFLARI GERÇEK OLMAYABİLİR''

LONDRA - İngiltere Savunma Bakanı Geoff Hoon, Daily Mirror gazetesi tarafından yayımlanan Iraklı mahkumlara işkence fotoğraflarının sahte olabileceğini öne sürdü.
     Parlamento'da konuşan Hoon, Irak'taki İngiliz güçlerinin Iraklılara yaptıkları öne sürülen kötü muameleyle ilgili diğer iki şikayetin ise halen incelenmekte olduğunu ve tutuklamayla sonuçlanabileceğini açıkladı. Bu iki vakada ilerleme sağlandığını ve pek yakında gerekli adımın atılabileceğini belirten Hoon, Daily Mirror gazetesi tarafından yayımlanan fotoğrafların ise ''gerçek olmayabileceğini'' savundu.
     Hoon, fotoğrafların bir cemse kasasında çekildiğine dair iddialara dikkat çekerken, bu tür araçların işkencenin yapıldığı öne sürülen dönemde Irak'ta olmadıklarını söyledi. Bu nedenle soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüldüğünü belirten Hoon, Kızılhaç'ın İngiliz güçlerinin Iraklılara kötü muamele yaptığına dair iddialarının soruşturulmakta olduğunu bildirdi.
     Soruşturmanın birkaç hafta sürebileceğini de belirten Hoon, herhangi bir kötü muameleye uğradığı ortaya çıkan bütün Iraklılar'dan özür dileyeceğini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER