Dünya
  • 16.10.2007 00:06

IRAK HÜKÜMETİNDEN SINIR ÖTESİ OPERASYON İÇİN İLGİNÇ AÇIKLAMA!..

Irak hükümet sözcüsü Ali El Dabbagh, kuzey Irak'taki teröristlerin saldırılarının sona erdirilmesi yolunda diplomatik çözümün ele alınması gerektiğini öne sürdü.
      El Dabbagh, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yönelik PKK terörist saldırılarıyla ilgili sorunun çözümünün askeri olmadığını savunarak, Irak hükümetinin, Türkiye'ye diplomatik çözüm çağrısı yaptığını söyledi.
      Geçen ay imzalanan güvenlik anlaşmasını hatırlatan El Dabbagh, ayrıca Irak hükümetinin bölgedeki güvenliği tehdit eden hiçbir gruba topraklarında izin vermemeye yönelik çabalar içinde bulunduğunu belirtti.
      ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey de terör örgütü PKK ile ilgili sorunların çözümünde Türkiye ile birlikte çalışmak istediklerini yineledi.
      Casey, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Sorunun ne kadar güç olduğunun farkındayız, PKK terörizminin ve Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik eylemlerinin neden olduğu sorunun çözümünde hepimiz birlikte çalışmayı istiyoruz'' dedi.
      Sınırın her iki tarafında sağlam, koordineli ve işbirliği çabaları gerektiğini belirten Casey, tek yanlı adımların durumu daha iyi yapmayacağını ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER