Spor
  • 13.4.2015 20:28

İşte Roberto Carlos'un hedefi


Brezilyalı futbol efsanesi ve Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Roberto Carlos, hedefinin ülkesinin milli takımının başına geçmek olduğunu söyledi.

Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Roberto Carlos, hedefinin Brezilya Milli Takımı'nı çalıştırmak olduğunu söyledi.

İspanyol ajansı EFE'nin haberine göre Brezilyalı futbol efsanesi, "Benim amacım ulusal takımın başına geçmek. Biliyorum bunun için çok uzun bir yolum var ve bu yüzden bunun için bir süre vermiyorum" dedi.

Roberto Carlos idolü olarak Brezilya ile 1958 ve 1962'de futbolcu, 1970'te menajer ve 1994'te de teknik direktör olarak Dünya Kupası'nı kazanan Mario Lobo Zagallo'yu gösterdi. Zagallo da tıpkı Roberto Carlos gibi sol bek oyuncusuydu.

Milli takımı 2006'da bırakmasına neden olan olaylarla ilgili olarak o günler için bir kızgınlığım yok. Milli takımda yaşanadığım her olay benim için inanılmazdı. Konfederasyon Kupası, Copa America ve Dünya Kupası şampiyonlukları yaşadım. Bir gün oraya dönmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Sivasspor'la başlayıp Akhisar'la devam eden teknik direktörlük kariyerini değerlendirmesi istenen Carlos, "Bir teknik adam olmak daha kolay. Fubolcu iken de baskı altında maçlara hazırlanma ve maçlara çıkma konusunda sıkıntı taşımazdım. Kariyerimi büyük kulüplerde geçirdim. Tüm bu kulüplerde maçlara olabildiğince üst düzeyde hazırlandım ve sahada kazanmak için yer aldım" dedi.

Carlos son olarak Anzhi'de yardımcı antrenörlük yapmadan önce Peru'da antrenörlük eğitimi almasıyla da ilgili "Orada birlikte çalıştığım Zagallo, Parreira, Del Bosque, Capello, Scolari ve Roy Hodgson gibi antrenörlerden bir şeylr öğrendim" dedi.

eurosport

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:03

İLGİLİ HABERLER