Yaşam
  • 21.1.2007 10:52

KADINLAR BAYILIYOR, ERKEKLER KISKANIYOR!..

Günümüzün en ünlü pop yıldızlarından ve en seksi erkeklerinden biri Justin Timberlake. Yaptığı her işle takdir edilse de, özel hayatı ile birçok spekülasyona malzeme oluyor. İlk başta çocukluk arkadaşı Britney Spears ile dört yıllık ilişkisinin bitmesiyle büyük bozguna uğrayan Timberlake, aktris Alyssa Milano ve şarkıcı Janet Jackson'la kısa süreli aşklar yaşadı. ABD futbol ligi final maçındaki şovunda Timberlake'in el hareketiyle Jackson'ın tek göğsünü açması ve bir konserinde şarkıcı Kylie Minogue'un kalçasını avuçlamasıyla sansasyon yarattı. Şimdi de dört yıllık sevgilisi Cameron Diaz'dan "yoğun iş temposu" bahanesiyle ayrılan Timberlake, teselliyi Hollywood starı Scarlett Johansson'da arıyor.

Mickey Mouse Kulüp günlerinden 'NSync'e
81'de Memphis'te doğan Timberlake bir kilisede koro yöneticisi olan Randall Timberlake ile Lynn Harless'in ilk çocuğu. 1985'te boşanmalarının ardından babasının yaptığı evlilikten Steven ve Jonathan adında iki üvey erkek kardeşi var. Annesi eskiden bankacı olan şu an ise JustinTime Entertainment'ın yöneticisi Paul Harless'la evli. Şu an Los Angeles'ta iki köpeği ile birlikte yaşıyor.
Timberlake ilk kez 1993'te, geleceğin yıldızlarının seçildiği Orlando'daki Mickey Mouse Çocuk Kulübü'nde şarkı söylerken dikkat çekti. Ardından, 1996'da bu kulüpten arkadaşı Chasez ile aralarına Chris Kirkpatrick, Lance Bass ve Joey Fatone'u de alarak dönemin müzik dünyasının en beligin özelliği olan "boyband" furyasına katılarak 'N Sync'i kurdu. Böylece bebek yüzlü ve birbirinden yakışıklı erkekden oluşan New Kids on The Block, Take That, Backstreet Boys, C-Note gibi "teenage" gruplara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Hip-hop'ta da başarılı oldular
1998'de ilk albümleri "Home for Christmas"ı piyasaya süren 'N Sync, "I Want You Back" ve "Tearing up My Heart" gibi şarkılarıyla ABD ve Avrupa müzik listelerine üst sıralardan girdi. Albüm satışları da kısa sürede dört milyona ulaştı.
2000'de çıkardıkları "No Strings Attached" albümü ilk hafta 2,4 milyon, toplamda 17 milyon sattı. Albüm iki platin plak kazanırken "Bye Bye Bye" ve "This I Promise You" şarkıları dönemin hitlerinden oldu.
2002'de üçüncü albümleri "Celebrity" piyasaya süren 'N Sync "Pop", "Gone" ve "Girlfriend" gibi şarkılarıyla hip-hop'ta da iyi iş çıkardı.

Bebek yüzlü imaj gitti, seksi ve olgun Justin geldi
Her boyband böylesi büyük başarı yakaladıktan ve geniş hayran kitlesine ulaştıktan sonra solo kariyere yönelmek için dağılır. Ve genelde grubun en yakışıklı ve dans etmek dışında en çok şarkı söyleyeni olur bu kişi. İşte 'N Sync'in dağılmasıyla Justin, solo albümünün hazırlıklarına başladı.
2002'de ilk albümü "Justified" yayınlandığında tüm müzik camiası gözlerini Timberlake'deki değişime çevirdi. Grupla birlikte dans eden bebek yüzlü Justin imajı, yerini olgun ve seksi bir imaja bıraktı. Britney Spears'tan ayrılmış olması da onun bu imajı ön plana çıkarmasına etki etti.
Albümün ilk "single"ı "Like I Love You" büyük bir hit oldu. Albüm Billboard 200 albüm listesine de iki numaradan girdi. Britney'e ithaf ettiği "Cry me a River" ise kariyerinde bir dönüm noktası idi. Çünkü ona 2004'te iki Grammy getirdi.
Dünya çapında yedi milyon satan albümün başarısı 2003'e kadar sürdü. "I'm Lovin It" şarkısı McDonald's'ın tanıtım müziği oldu. Ayrıca bu dönemde Snoop Dogg, Black Eyed Peas ve Nelly ile de çalıştı.
2006'da son albümü "Future Sex / Love Sounds"u çıkaran Timberlake, elektronik ve hip-hop altyapılı şarkılarıyla hayranların gönlünü yeniden fethetmeyi başardı. Albüm öncesi piyasaya sürdüğü single'ı "Sexyback" ile yedi hafta Billboard listesinde bir numarada kaldı. Albüm aynı zamanda müzik tarihinin albüm çıkmadan iTunes'dan en çok sipariş verilen albümü oldu. Şimdi de "My Love" adlı şarkısıyla listeleri sallamakta.

Modaya ve oyunculuğa da soyundu

Timberlake başarılı müzik kariyeriyle yetinmeyerek kendini birçok farklı alanda da kanıtladı. Bir şarkıcı ve söz yazarı olan Timberlake, önce restoran işine girerek ünlü Sunset Bulvarı'ndaki L.A. Restaurant'ın işletmecilerinden biri oldu. Ardından 2005'te kendi plak şirketini kurdu.
Birçok ünlü isim gibi moda alanında da kendine yer edinerek 20 yıllık çocukluk arkadaşı ve modacı Trace Ayala ile birlikte bir koleksiyon hazırladı. Dedelerinin isimlerinin birleşiminden oluşan William Rast markasının 2007 ilkbahar koleksiyonunu Los Angeles Moda Haftası'nda tanıttı.
Beyazperdede de başarısını ispatlamak isteyen Timberlake, bu yıl gösterime girecek olan "Alpha Dog", "Black Snake Moan" ve "Southland Tales" adlı filmlerde oynayacak ve rol başına ortalama 6.5 milyon dolar alacak. Ayrıca, "Shrek 3"te de Prens Artie karakterini seslendirecek.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:41

İLGİLİ HABERLER