Spor
  • 16.1.2015 14:29

Mahmut Uslu, Duygun Yarsuvat’ı TOPA TUTTU

Antalya’nın Seril İlçesi Belek turizm merkezinde ikinci yarı kamp hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de basın sözcüsü Mahmut Uslu, bugün sabah saatlerinde basın mensuplarıyla buluştu. Uslu, arapsaçına dönen Erkan Zengin transferi hakkında, “Biz Erkan için aradık, teklifimizi yaptık. Bizim buradaki rolümüz bu kadar. Yabancıyla ilgili önemli açıklamalar yapacağız, bunların çalışmalarını yapıyoruz. Önümüzdeki haftalarda mutlaka bununla ilgili bir açıklama yapacağız” diye konuştu.

Bir basın mensubunun forvet transferi olup olmayacağını sorması üzerine tecrübeli yönetici, “Devre arasında kiralık almayı düşünüyoruz. 8 yabancı elimizde var ama pek kolay olacağını zannetmiyorum” yanıtını verdi.

“YARSUVAT’A CAVCAV BENZETMESİ”

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın, "Fenerbahçe’yi Galatasaraylılar kurdu" sözlerine, Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu’dan gelen yorum ise, “Cavcav’laşmasa daha iyi olur" oldu.

Uslu, “Bizim tüzüğümüz bellidir. Aziz Yıldırım 100 yıl öncesini görmüş, ’Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak’ diyerek. Dün Alanya’da Galatasaray’dan ayrılarak Fenerbahçe kongre üyesi olacağını beyan eden arkadaşlarımız da vardı. Hatta resim bile çektik, bunlar güzel şeyler. Biz biliyorsunuz 1 senedir hiçbir kulübün açıklamasına cevap vermiyoruz. Yarsuvat’ın yaşına başına hürmet ettiğimiz içindir bu. Bugün de Yugoslavya’ya gidiyormuş, başarılar diliyoruz. Bu tür şeyler yanlış şeyler, doğru olduğunu düşünmüyorum. Kendi kulübüyle ilgili yorumlar yapıp konuşsalar daha iyi olur. Daha çok Galatasaray ile ilgilense Cavcav’laşmasa daha güzel olur” dedi.

HAVUZ SORUNU

Mahmut Uslu, havuz sorunu ile ilgili ise, “Bunu 10 yıldır söylüyoruz. Yayıncı kuruluş nezdinde farkımızın olmasını, Anadolu kulüplerini üzerimize yollayarak değil, buna devletin destek vermesi gerekir. İtalya’ya bakın Milan’ın Inter’in aldığını Lazio almıyor. Real Madrid’in aldığını 8. 10. sırada bir takım almıyor. Biri alıyor 100 milyon Euro, diğeri alıyor 10 milyon Euro. Hukuki olarak bir kanun var biliyoruz ama bizim üzerimizden federasyonlara verilen paralar, devlete verilen parala var. Biz burada kamu görevi görüyoruz. Galatasaray Başkanı bunları söylüyorsa bilgileri eline gelmiştir. Baksınlar yani havuzu kim götürüyor, Fenerbahçe, Galatasaray” açıklamasında bulundu.

“YÜZDE 30-40…”

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, kendilerinin spor adamı olduğunu ifade ederek, “Futbol adamı değiliz ama Türkiye’de geçen sene voleybolda kadın ve erkekte aynı gün şampiyon olduk ama ne kadar basın ilgi gösterdi ya da devlet ortada. Masa tenisi, boks ve olimpiyatlara giden oyuncuların yüzde 30-40’ı Fenerbahçe’den gidiyor” ifadelerini kullandı.

Ozan Tufan’ın transfer bedellerinin sorulması üzerine Uslu, “10 milyon Euro istediler Ozan Tufan için. Başka kulüplerin oyuncuları için biz değer biçemeyiz. 15 milyon Euro bile diyebilir ama değerli bir oyuncu, bizim verebileceğimiz rakam ise 4 milyon olarak söyledik. 5-5,5 milyona kadar çıkarttılar televizyonlarda yine. Ozan Tufan için 10 milyon denilince, ‘Baba bize çok’ dedik ve kapattık bu konuyu. 4,5 milyon Euro bile olsa belki konuşuruz” yanıtını verdi.

“HAYIRLI OLSUN”

Erkan Zengin transferi için Eskişehirspor ile yaşanılan detayları da aktaran Mahmut Uslu, “Telefon edilsin dediler, telefon ettik. Biz rakamımızı da verdik, ’Size haber vereceğiz’ dediler. Futbolcunun da bunlardan haberi vardı. Daha sonra 2 milyon 250 bin Euro’ya Trabzonspor’a vermişler. Hayırlı olsun bizimle ilgili bir şey yok artık. Erkan Zengin, İsveçli milli bir oyuncu, o da mağdur olduğuna inanıyor. İkinci başkanları, ‘İsteseler yazılı verirdik dedi ama istemediler’ dedi. Belki menajerinin de bir hatası vardır. Erkan da televizyondan izlediğim kadarıyla, ’Beni zorla bir yere gönderemezsiniz’ dedi, bunu duydum kendi kulağımla. Bunu da size yardımcı olmak için söylüyorum” şeklinde anlattı.

Emre ve Emenike’nin takımdan ayrılıp ayrılmayacağı sorulması üzerine Mahmut Uslu, bu dedikoduların nereden çıktığını bilmediğini ve böyle şeylerin olmayacağını da söyledi.

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, “Galatasaray Başkanı’yla ilgili bir yorum yapmadım ama diğer konularda var. Bazı avukatlar, bazı yöneticiler bazı kişiler, çok iyi konuşuyor. İlhan abiye benzettim ama daha ne diyeyim ki... Bir şeyleri anlatmaya çalışıyorum. Kendi kulübüyle ilgili, biz bir çok yolu açtık, çözdük diyorsa ne mutlu onlara. Başka diyecek bir şey yok” dedi.

TFF’nin havuzdan aldığı payı da eleştiren tecrübeli yönetici, “Denk düşüremiyoruz havuz sorununu. Orta Avrupa’da kulüplerde dahi dünyada hiçbir federasyon havuzdan yüzde 10 almıyor. En çok alan Almanya, o da yüzde 3 alıyor. 2. lig için alıyorlar onu da. 200’den 400’e çıktığı zaman da Aziz Yıldırım’a teşekkür etmiyorlar. Geçen toplantıda kınama yaptılar. Soyunma odasını filan basmadık, hakem yüzünden de bir sıkıntı çıkmadı raporda da yok. Zaten bunu soyunma odası koridoruna girenler daha iyi anlarlar” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER