Eğitim
  • 2.6.2006 12:56

MEB ÖĞRETMEN ALACAK

UĞUR ALICI
ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yazılı sınav ve sonrasında yapılacak mülakat yöntemiyle fen ve sosyal bilimler liselerine öğretmen alacağı, 26 Mayıs'ta başlatılan başvuruların 9 Haziran 2006 tarihinde sona ereceği bildirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun, halen çalışmakta olan öğretmenler arasından fen ve sosyal bilimler liselerine 'seçme sınavı ve mülakat' yoluyla 15 branşta alım yapılacağını duyurdu. Altun'un açıklamasına göre, bu okullarda çalışmak isteyen aday öğretmenlerin bazı şartları taşımaları gerekiyor. Öğretmenlerin alanında en az 5 yıllık öğretmenlik yapmış olmaları, son 3 yıllık sicil notu ortalamalarının en az 80 puan ve aylıktan kesme ve maaş kesiminden daha ağır bir ceza almamış olmaları gerekiyor. Sınavda, zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi illerde çalışan öğretmenlerden, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamamış olanlar ile henüz zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, sadece zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan illerdeki fen liselerini tercih edebilecek. Ayrıca, halen fen liselerinde kadrolu görev yapan öğretmenler, bu sınava müracaat edemeyecek. Seçme sınavı MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce 26 Haziran 2006 tarihinde yapılacak. Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri'ne alınacak öğretmenlerde aranacak branşlar ise şöyle:
"Matematik, İngilizce, resim, müzik, rehberlik, beden eğitimi, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe grubu ve bilgisayar."
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER