Medya
  • 23.3.2018 22:36

Demirören Erdoğan düşmanı bu gazeteyi basacak mı?

Doğan'ın medyasını satın alan Demirören Grubu, erdoğan için Diktatör manşetleri atan Alman Bild gazetesini basabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “Diktatör” manşetini atan Alman Bild Gazetesi’nin Antalya’da Doğan Grubu tarafından yapılan baskı ve dağıtımı kritik bir sürece girdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “Diktatör” manşetini atan Alman Bild Gazetesi’nin Antalya’da Doğan Grubu tarafından yapılan baskı ve dağıtımı kritik bir sürece girdi.

Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, 2005 yılından itibaren Doğan Yayın Holding’in Antalya’daki Doğan Printing Center tesisinde basılmaya başlanmıştı.

Türkiye’yi ziyaret eden turist ve yerleşik Almanlar için gazetenin ülkedeki dağıtımı da yine Doğan Grubu eli ile yapılıyordu.

DEMİRÖREN ŞİMDİ NE YAPACAK?

Ancak Doğan Medya’nın hükümete yakın Demirören Grubu’na satışı sürecinin başlamasıyla birlikte kafalarda soru işareti oluştu.

2016 yılında HDP eş başkanlarının ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından 'Diktatör Erdoğan' manşetiyle çıkan Bild Gazetesi, o dönem Türkiye’de oldukça tepki çekmişti.

Başlığın ardından başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türk yetkililer duruma ilişkin sert açıklamalar yapmıştı.

2017 yılında ise Bild bir kez daha Erdoğan’ı hedef almış ve ilk sayfasının 3’de 2’lik kısmını Cumhurbaşkanı’na ayırarak, “Bild, gerçeği Erdoğan'ın yüzüne söylüyor; Demokrat değilsiniz burada istenmiyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı.

AVRUPA’NIN EN FAZLA SATANI

1952 yılında kurulan Bild, Avrupa’nın birinci dünyanın ise üçüncü en büyük tirajlı gazetesi konumunda bulunuyor ve Almanya’daki en büyük yayın kuruluşu olan Axel Springer tarafından basılıyor.

Medyaradar’ın haberine göre; Avrupa’nın da en büyük yayınevlerinden biri olan Axel Springer’in Doğan TV Holding'de yüzde 7’lik bir payı var ve satış haberinin ortaya çıkmasının ardından bu hisselerin elden çıkarılacağı açıklandı.

Axel Springer Grubu, 2007 yılında Doğan TV'nin hisselerinin yüzde 25'ini 375 milyon euro karşılığı satın almış ancak Doğan TV’ye kesilen peş peşe vergi cezaları sonrası bu satıştan vazgeçilmişti.

Bünyesinde Hürriyet, Posta ve Fanatik gazeteleri ile Kanal D ve CNN Türk gibi televizyon kanallarını bulunduran Doğan Medya Grubu'nun Demirören Holding'e satışı için geçtiğimiz gün görüşmelere başlanmış ve 890 milyon dolarlık bir fiyat Borsa’ya açıklanmıştı.

Odatv.com

Güncellenme Tarihi : 23.3.2018 22:44

İLGİLİ HABERLER