Spor
  • 18.5.2013 02:25

Quaresma : G.Saray'da bedava oynarım

Al Ahli takımından ayrılmayı kafasına koyan Ricardo Quaresma, “Bonservis konusunu ben halledeceğim. Galatasaray’a gelmek istiyorum” dedi. Tecrübeli futbolcunun transferi için son sözü Fatih Terim söyleyecek.

Quaresma gemileri yaktı, rotayı Galatasaray’a çevirdi. Portekizli yıldız, sarı kırmızılılara bedava gelmek için haber yolladı... Beşiktaş macerasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nin yolunu tutan Portekizli star, Al Ahli takımından ayrılmayı kafasına koydu ve sarı kırmızılılara çağrıda bulundu “Bonservisimi ben halledeceğim. Galatasaray’a gelmek istiyorum.”

Sezon başında G.Saray Başkanı Ünal Aysal ve teknik direktör Fatih Terim’in transfer etmek istediği ancak Beşiktaş Başkanı Fikret Orman engeline takılan Quaresma’nın transferinin bu kez gerçekleşme ihtimali bir hayli fazla.  Ocak ayında Al Ahli’ye transfer olan Ricardo Quaresma, yeni takımından ayrılmakta kararlı. Katar’da parasını zamanında tahsil edemediği ve istediği havayı bulamadığı için mutsuz olan Portekizli oyuncu, menajeri vasıtasıyla Galatasaray forması giymek için nabız yoklamaya başladı.

‘ALPER POTUK'U BAŞKANLAR ARASINDA ÇÖZERİZ'

PORTEKİZLİ’nin sezon başında kendisini transfer etmek isteyen G.Saray’a haber yollayarak, “Gerekirse bonservis sorunumu ben hallederim. Burada mutsuzum ve size gelmek istiyorum” diyerek topu sarı kırmızılılara attı.
Bu transferle ilgili konuşan Ünal Aysal, “Quaresma ile ilgili böyle bir imkan var. Doğru. Ama henüz masaya yatırdığımız bir konu değil. Oturup konuşmamız lazım” dedi.

Quaresma Türkiye’den iyi intibalarla ayrılmış bir oyuncu değil. Referanslarına bakacağız” ifadesini kullanan Aysal, “Bu transferi bir ihtimal düşünebiliriz” diye konuştu. “Alper Potuk transferini başkanlar arasında çözeriz” ifadesini kullanan Başkan Aysal, “Robben pahalı ve gerek yok” şeklinde konuştu.

MAÇ BAŞINA ÜCRETİ YÜKSEK TUTULACAK

BEŞİKTAŞ’ta kadro dışı kaldığı için oynamayan Portekizli, uzun süredir de düzenli olarak forma giyemiyor. Sarı kırmızılı yönetim, Terim’in olumlu rapor vermesi halinde Q7’yi kadrosuna katmak için çalışmalara başlayacak.
Bu transferde öncelikle Quaresma’nın kulübüyle olan sözleşmesini fesh ederek serbest kalması beklenecek.
Sorunlu bir isim gözükmesine karşın Quaresma’nın, Terim’in himayesinde başarılı olacağını hesaplayan yöneticiler, yıldız futbolcunun yıllık parasını 2 milyon Euro civarında tutup, maç başı ücretini yüksek belirleyerek oyuncunun performansını da kontrol altına almaya çalışacak.

 

RAKAMLARLA Q7
· DOĞUM TARİHİ: 1983 · YAŞ: 30
· BOY: 1.75 · ÜLKE: PORTEKİZ
· OYNADIĞI TAKIMLAR:  BARCELONA (2003-04) 26 maç, 1 gol, 1 asist, PORTO (2004-08) 173 maç, 35 gol, 45 asist, INTER (2008-09) 13 maç, 1 gol, 2 asist, CHELSEA (2008 - Kiralık) 4 maç, INTER (2009-10) 17 maç, BEŞİKTAŞ (2010-12) 73 maç, 18 gol, 27 asist, AL AHLİ (2012-13) 3 maç, 3 gol.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:14

İLGİLİ HABERLER