Spor
  • 5.8.2009 15:19

RİJKAARD 2 ANAHTAR OYUNCUSUNU AÇIKLADI

ERHAN ESEN
İSTANBUL (İHA) - Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, yarınki maça skor avantajı ile çıkacaklarını belirterek, Kaptan Arda ve yeni transfer Elano'nun takımın anahtar oyuncuları olduğunu söyledi. 

Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarı-kırmızılı teknik direktör Frank Rijkaard, yarın oynanacak olan rövanş maçında gençlerinde şans bulabileceğini belirterek, "İlk maçta aldığımız skor ile birlikte Netanya maçında gençler de forma şansı bulabilir. Bu arada Keita'yı da yarınki maçta sahada görebiliriz. Ben her zaman önümdeki maça bakarım, Gaziantepspor maçından önce yarın oynanacak olan Netanya maçına bakacağım. Gaziantepspor maçında şu oyunculara yer vereceğim demek, yarın oynayacak olan oyunculara saygısızlık olur diye düşünüyorum" diye konuştu. 

Rijkaard, yeni transfer Elano ve kaptan Arda'nın kilit oyuncular olduğunu belirterek, "Elano ve Arda bu takım için anahtar oyunculardan biri. Takımda ne kadar kaliteli oyuncu varsa bu bir teknik direktör için o kadar iyidir. Şu anda şunu oynatacağım ya da bunu oynatacağım diye yorumlar yapmak yersiz Bunu ileriki haftalarda göreceğiz" şeklinde konuştu. 

Frank Rijkaard, takımın sahadaki sistemi ile ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine de, "Bugüne kadar tek ön liberolu ve çift ön libero ile oynadık. Oyuncularım için taktiğin değişmesi sürpriz olmayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Rijkaard, Nonda'nın yarınki maçta forma giyip giymeyeceği ile ilgili soru üzerine, "Nonda şu an bizim futbolcumuzdur. Yarınki maçta kadroda olacak. Nonda şu anda Galatasaray ile beraber çalışmalarına devam ediyor. Linderoth takımla idmanlara çıkıyor ve kendisi için bir sıkıntı yok ama yine de son antrenmanda takımın durumunu görerek karar vermek gerekli" dedi. 

Frank Rijkaard, "Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan maçı izlediniz mi ve rakiplerinizi nasıl buldunuz?" sorusu üzerine de, "Süper Kupa finalini seyrettim. Beşiktaş veya Fenerbahçe'yi değerlendirmek benim için yersiz olur. Ben kendi takımımla ilgileniyorum. Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye saygı duyuyorum ama beni takımım ilgilendirir" diye konuştu. 

Rijkaard, ellerindeki kadro ile UEFA Avrupa Ligi'nde nereyi hedefledikleri ile ilgili bir soru üzerine, "Bu zamana kadar çok iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Her antrenman kafamda yeni şeylerin şekillenmesine neden oluyor. Hemen sonuçlara gitmemeliyiz. Avrupa'da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz ve başarılı olmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:55

İLGİLİ HABERLER