Sağlık
  • 1.11.2016 00:18

Ayva çekirdeğinin bilmediğimiz faydaları

Ayvanın Faydaları

Ayvanın Faydaları: Ayva yemenin vücuda faydaları ve fazla tüketilmesinin zararları. Kilo vermek isteyenler için ayva yemek oldukça yararlı olabilir bunun yanında ayva sindirimi kolaylaştırıyor, kansere karşı koruyor.

Bağırsak Hastalığı İnflamatuvar

Nedeni bilinemeyen bağırsak hastalığı çevre şartlarından ya da genetik etkenlerden olabiliyor. C vitamini açısından zengin olan ayva anti alerjik özelliğinden dolayı da bu hastalığa umut oluyor. Bağırsak sorunlarının giderilmesinde etkili bir savaş veren ayva bağışıklık sistemini güçlendirerek tedaviye destek veriyor.

 Ayvanın Solunum Yollarına Faydaları

Ayva suyundan içerek solunum yollarını rahatlatır. Solunum yolları problemlerinde astımı iyileştirerek anemi rahatsızlığına da iyi gelmektedir. Hastalıkların artmasını önleyen ayva ihmal etmeden tüketildiğinde karaciğer yetmezliği, dizanteri ve tüberküloz gibi hastalıklarda şifa kaynağıdır.

 Ayva Kilo Vermeyi Hızlandırıryor

Özellikle kış aylarında kilo almaktan şikayetçiyseniz bol bol ayva tüketebilirsiniz. 100 gramlık çiğ ayvada bulunan kalori miktarı sadece 57’dir. Sodyum ve yağ oranı düşük olan ayva kilo vermeyi hızlandıran bir meyve olup diğer organlarında sağlıklı çalışmasını sağlar. Tokluk hissi veren ayvayı tükettiğinizde uzun süre açlık hissetmezsiniz.

 Karaciğeri Temizler

Antioksidan açısından zengin olan ayva karaciğerin ihtiyacı duyduğu bir özelliktir. Serbest radikallerle karaciğerin temizlenmesini sağlar ve antibiyotik görevi görerek sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Mineral açısından zengin olduğu için karaciğerin güçlenmesinde oldukça etkilidir.

 Ayva Mideyi Kuvvetlendirir

Çin’de yapılan araştırmalara göre ayvanın mide ülserini geçirme etkisi bulunuyor. Ayvanın kendisini de suyunu da tüketerek ülser rahatsızlığından kurtulabilirsiniz. Lif açısından zengin olan ayva mide ve bağırsakların rahatlamasını sağlarken güçlenmesine de katkı sağlıyor.

 Ayvanın Sindirim Sorunlarına Faydası

Balla karıştırarak ayva tükettiğinizde bağırsak enfeksiyonlarından, kabızlıktan ve ishal şikayetinden kurtulmuş olursunuz. Hemeroit rahatsızlıklarında kullanılan şurublarda ayva meyvesinden kullanılır. Düzenli bir şekilde günde 100 gram ayva tüketildiğinde bağırsakların ciddi şekilde rahatladığını hissedersiniz.

 

Ayva Yemek Sakinleştirir

Zihin sağlığını korumada etkin bir güce sahip olan ayva kişinin stresini alarak daha sakin olmasına katkı sağlar. Antioksidan açısından zengin olan ayva zihinsel yorgunluğun giderilmesinde etkilidir.

 

Hücreleri Onarır

Bütün meyvelerde bulunan antioksidan hücrelerin yenilenmesini sağlayarak yaşlanmayı geciktirir. Hücrelerde bulunan serbest radikalleri önleyen ayva cilt için oldukça faydalı bir meyvedir.

 

Kanser Riskini Azaltır

Özellikle kolon kanserinin önlenmesinde etkili olan ayva serbest radikallere karşı kalkan oluşturarak kötü huylu kanser hücrelerin önler.

 

Kalp Sağlığını Korur

Antioksidan özelliği bulunan ayva kalp damarlarının tıkanmasını önler antibiyotik özelliği sayesinde kalbin daha aktif çalışmasını sağlar.

 

Kolesterolü Düzenler

Kötü kolesterolü ve kanda bulunan LDL’yi düşürmek için ayva tüketilmelidir. Kanın temizlenmesinde etkili olan ayva kolesterolü dengelediği için yukarıda verdiğimiz gibi kalp sağlığını da korumaktadır.

 

Ayvanın Yararları

Ayva kompostosu çocuk ishallerini keser.

Ağız kokusunun giderilmesinde etkilidir.

Kalp çarpıntılarını azaltır.

Ayva yaprağı kaynatılıp içildiğinde akıntılara rahimdeki akıntılara iyi gelir.

Harareti alarak rahatlatır.

Ayvanın tüyleri kanamaları durdurur.

Hazımsızlığın giderilmesinde etkilidir.

İnce bağırsaklarda oluşan iltihaplanmaları giderir.

Ayva yaprağı ile göze kompres yapıldığında enfeksiyonu azalıt.r

Vücudun hızlı gelişmesine yardımcı olur.

Evhamlı kişileri sakinleştirir.

Safranın düzenlenmesini sağlar.

Ayva suyu iyi bir ter atıcıdır.

Ayva reçeli sindirim sistemini iyileştirir.

Kış meyvesi olan ayva soğuk algınlığı ve gribe karşı koruyucudur.

Cinsel isteğin artmasını sağlar.

İştahın açılmasını sağlar.

Ayva çiçeği ile bal karıştırılıp macun yapılarak yutulur bu baş ağrılarını dindirir.

Doğumun kolaylaşmasında ayva suyu etkilidir.

Ayva hoşafı yaşlıların ayaklarında oluşan tutuklukları giderir.

Ayva suyu adet kanamalarının düzene girmesini sağlar.

Ayva varisleri tedavi edicidir.

Ayva kişiye enerji vererek yorgunluğun giderilmesini sağlar.

Ayvanın Faydaları

İçerdiği potasyum, kalsiyum, bakır, demir ve vitaminlerle ayva çekirdeğinin birçok faydası var. Ayva çekirdeği kullanarak evinizde doğal karışımlar hazırlayabilirsiniz.

Ayva çekirdeğinin bilmediğimiz faydaları

Ciltteki lekeleri yok eder

7-8 ayva çekirdeğini çıkartıp 1/2 çay bardağı ılık suda ağzı açık şekilde 1 gün boyunca bekletin. Jöle gibi bir kıvama gelince yüz ve boyun bölgesine sürün ve 20 dakika bekletin. Cildinizdeki lekeleri yok edip cildinizin sıkılaşmasını sağlayacaktır.

Ayva çekirdeğinin bilmediğimiz faydaları

Yağlı saçlar için birebir

1 bardak suya 30 gram ayva çekirdeği ekleyip 1 saat suda bekletin. Bu karışımı kısık ateşte kaynatın ve ılık ılık saçlarınıza uygulayın. Saçları streç filmle sarıp yarım saat bekleyin ve durulayın. Haftada bi kere tekrarlayın.

Ayva çekirdeğinin bilmediğimiz faydaları

Doğum sonrası çatlakları giderir

1 adet ayvanın çekirdeklerini çıkarın ve yarım bardak suyun içinde 1 gece bekletin. Sabah bu karışımı süzgeçten geçirip 3 kaşık hindistan cevizi suyu ekleyin. Hazırladığınız kürü her gün çatlak bölgelere masaj yaparak sürün.

Ayva çekirdeğinin bilmediğimiz faydaları

Yanıklara faydalıdır

 Yarım bardak suya ayva çekirdeklerini ekleyip bekletin. Yanık bölgelere bu su ile pansuman yapın. Yanık izlerini geçirmeye de yardımcı olacaktır.

Ayva çekirdeğinin bilmediğimiz faydaları

Çocuklarda ishali kesmeye yardımcı

 5-6 tane ayva çekirdeğini 1 çay bardağı suyla 10 dakika kaynatıp çocuğunuza içirdiğinizde ishalin kesilmesini sağlar.

Ayva çekirdeğinin bilmediğimiz faydaları

Cilt hastalıklarına doğal çözüm

 İshal için yapılan çay aynı zamanda cilde uygulandığında dudak çatlamaları, egzama, meme ucu yaraları ve yanıkların tedavisinde kullanılabilir.

Ayva çekirdeğinin bilmediğimiz faydaları

Enfeksiyon riskini azaltır

 Ayva çekirdeklerini ezip bal ile karıştırarak tüketin. Enfeksiyon riskini azaltarak vücudunuzu birçok hastalığa karşı koruyacaktır.

Ayva çekirdeğinin bilmediğimiz faydaları

Öksürüğe iyi gelir

 1 bardak ılık suya 1 avuç ayva çekirdeği ekleyerek jel gibi bir kıvama gelene kadar suda bekletin. Bu suyu içtiğinizde öksürük ve bronşitinizin azaldığını göreceksiniz.

 

Güncellenme Tarihi : 31.10.2016 21:15

İLGİLİ HABERLER