Gündem
  • 12.10.2008 00:16

ŞAHİN:'HAİNLER NE YAPARSA YAPSIN AMACINA ULAŞAMAYACAK!..'

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bölücü terörün ne yaparsa yapsın amacına ulaşamayacağını belirterek, iç güvenlikte kolluk kuvvetleriyle ilgili uygulamadan kaynaklanan sorunu da yakında çözeceklerini söyledi.
Memleketi Karabük'ün Ovacık ilçesinde bulunan Bakan Şahin, İHA'ya yaptığı açıklamada, cezaevinde yaşanan işkence olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade ederek, "Bir tutuklunun cezaevinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı, yoğun bakımda ve hatta bitkisel hayatta olduğuna dair bilgi geldi. Bu haberi alır almaz Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü'nü arayarak bir müfettiş görevlendirilmesi konusunda talimat verdim. Eğer cezaevi yönetiminin bu konuda bir sorumluluğu varsa, bunun tespit
edilmesini istedim. Müfettiş raporunu bekliyoruz şu an. Gözaltına alınmadan önceki yakalanma aşamasında acaba emniyet güçlerinin bir sorumluluğu var mı diye araştırılacak. Bununla ilgili İçişleri Bakanı gerekli incelemeyi başlatacaktır" dedi.
Asker ve polisin yetkilerinin genişletilmesi konusunda da uygulamadan kaynaklanan birtakım sorunların olduğunu kaydeden Şahin, bu sorunun yakın zamanda giderileceğini söyledi. Bakan Şahin, "Türkiye'de iç güvenlikten İçişleri Bakanlığı sorumludur. İçişleri Bakanlığımız güvenlikle ilgili işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarmayla gerçekleştirir. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları ve birliklerinin iç güvenlikte görevlendirilmesi, İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin D fıkrasına göre valinin talebiyle mümkündür. Şu anda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütüne karşı silahlı kuvvet unsurlarımız müstakilen iç güvenlikle görevlendirilmiştir. Tabii ki Meclis'in verdiği karar ve Bakanlar Kurulu'nun bu karara uygun yeni aldığı kararla sınır ötesi operasyon yapma konusunda da silahlı kuvvetlerimiz görevlendirilmiştir. Nitekim bu süre dolduğundan TBMM tarafından yeni bir süre verilmiştir. Bakanlar Kurulumuz da, yeni bir karar alarak silahlı kuvvetlerimizin terörle mücadeledeki adımları atmasına imkan
sağlayacağız. İlgili yasalara göre iç güvenlikten sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve jandarma hangi yetkilere sahipse, müstakilen görevlendirilen TSK birlikleri de aynı yetkilere sahiptir. Dolayısıyla burada ciddi bir sorunla karşılaşmıyoruz. Ancak uygulamadan kaynaklanan bazı problemler olduğunu Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığımız 1 yıl önce Adalet Bakanlığımıza bildirmişti. Bunların üzerinde çalışma yapıldı ve bu çalışmalar hala devam ediyor. Bazı tereddütleri ortadan kaldırmak için büyük ölçüde mutabakat sağlandı. Önümüzdeki günlerde hangi iyileştirmeler yapılacak, daha doğrusu uygulamadan kaynaklanan sorunlarda hangi adımların atılacağını kamuoyu ile yakında paylaşırız. Şu an silahlı kuvvetlerimiz terörle mücadele tüm imkanlarını kullanarak başarılı olmak ve bu beladan Türkiye'yi kurtarmak için gerçekten çağdaş bir çalışma içersinde. Biz hükümet olarak ne ihtiyaçları ve eksiklikler varsa gidermek için her türlü tedbirleri alıyoruz ve bundan sonra da alacağız" diye konuştu.
İstanbul'da üzerinde 20 kilo patlayıcı maddeyle yakalanan terörist hakkında detaylı bilgilerin henüz eline ulaşmadığını söyleyen Bakan Şahin, "Tabii bölücü terör örgütü yerel seçimlere doğru eylemlerini artırma temayülü içersinde gerek kırsalda, gerekse şehir merkezlerinde. Tabii ki güvenlik güçlerimiz de bölücü terör örgütünün bu emellerini, heveslerini kursaklarında bırakmak için ciddi bir çalışma yapıyorlar. Diyarbakır'da 5 tane emniyet mensubunun şehit edilmesini gerçekleştirenlerin kısa sürede yakalanması, emniyet güçlerimizin bu konudaki başarısını gösterir. Bölücü terör ne yaparsa yapsın amacına ulaşamayacaktır. Milletimizin huzur ve barış içersinde yaşama arzusu, kendilerinin bu emellerini gerçekleştirmesine mani olacaktır. Hükümet olarak, emniyet olarak el ele Türkiye'yi bu beladan kurtarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bölücü terör örgütünün arkasında Türkiye'nin kalkınmasını, Türkiye'de halkın refah seviyesinin yükselmesini istemeyen başka ülke ve mağfirler de var, bunu biliyoruz. Terörle Mücadele Yüksek Kurulumuz yoğun bir çalışma içersinde" şeklinde konuştu.
Safranbolu'da 9. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne katıldıktan sonra geceyi baba ocağı Ovacık'ta geçiren Bakan Şahin, Karabük Valisi Nurullah Çakır ile birlikte ormanlık alanda gezerek mantar topladı. Yaklaşık 6 saat ormanda gezdiğini aktaran Şahin'in tek bir mantar bile bulamadığını söylemesi üzerine akrabası Ramazan Şahin, parayla mantar satın alarak Bakan Şahin'e takdim etti. Bu arada, festivale katkılarından dolayı Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci tarafından Bakan Mehmet Ali Şahin'e bakır tepsi ve ibrik hediye edildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:30

İLGİLİ HABERLER