Spor
  • 30.10.2008 00:02

SKIBBE'DEN ESKİŞEHİRSPOR YENİLGİSİNİN YORUMU

İSTANBUL - Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Eskişehirspor maçında alınan 4-2'lik yenilginin, Trabzonspor ve Olympiakos maçlarında harcanan yüksek eforun sonucu geldiğini ileri sürdü.
Skibbe, Galatasaray TV'de yayınlanan ''Teknik Yorum'' programına katılarak, Olympiakos ve Eskişehirspor maçlarının analizini yaptı.
Olympiakos maçına çok iyi konsantre olduklarını ve iyi bir karşılaşma oynadıklarını belirten Alman çalıştırıcı, ''Yunanistan'ın en iyi takımına karşı oynadık ve hak ederek bir galibiyet aldık. Eskişehirspor'a karşı iyi başlayıp, ihtiyacımız olan güce ve konsantrasyona maalesef erişemedik. Perşembe günkü maçta Olympiakos'a karşı büyük mücadeleyle 1-0 yürüttüğümüz maçta ihtiyacımız olan kuvvetin çoğunu orada bırakmış olduk'' dedi.
''Eskişehirspor'a karşı 4-2'lik yenilginin sebebi nelerdir'' şeklindeki bir soruyu Skibbe, şöyle yanıtladı:
'Her şeyden evvel Trabzon ve Olimpiakos maçları çok kuvvet harcattı bize. Lincoln'ün o son an pasları, o güzel futbol zekasına ihtiyacımız olduğu zaman, yoktu, eksikti bu maçta. O yüzden de istediğimiz oyunu bir türlü kuramadık. Ağırlığımızı koyamadık ve ilk 20 dakika da Eskişehir'in üstünlüğüyle geçildi. O dönemlerde sadece reaksiyon gösterebildik. Kendi istediğimiz pozisyonlara çalışarak hükmedemedik. 1-1'lik beraberliği yakalamadan evvel de biraz toparladık oyunumuzu, sonraları da maça ağırlığımızı hissettirdik. Bunu da aynı şekilde 2-2 beraberlik golüne kadar gayet iyi yaptık. Maçın hakimi olduğumuzu hissettirdik.''
Skibbe, 2-2'lik beraberliği getiren golle birlikte uzun zaman itirazlar olduğunu, oyunun durduğunu ve konsantrasyonun bozulduğunu söyledi.
Eskişehirspor'un maçlarını videodan izlediklerini kaydeden Michael Skibbe, bu şekilde gol yemelerinin üzücü olduğunu söyledi.
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında mücadele ettiğini dile getiren Skibbe, ligdeki rakiplerin bunun avantajını bilerek oynadıklarını kaydetti.
Fortis Türkiye Kupası'nda yarın Ankaraspor ile zor bir maç oynayacaklarını dile getiren Skibbe, gruptan birinci ya da ikinci sırada çıkıp, yollarına devam etmek istediklerini söyledi.
UEFA Kupası'nda gelecek hafta Portekiz'in Benfica takımı ile oynayacakları grup maçıyla ilgili de görüşlerini açıklayan Skibbe, ''Portekiz'den liderliğimizi sürdürerek dönmek istiyoruz'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:52

İLGİLİ HABERLER