Gündem
  • 9.10.2008 15:14

TANSU ÇİLLER,PALİN'LE KIYASLANMASINA ÖFKELENDİ

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz'ın dünkü köşe yazısı eski Başbakanlardan Tansu Çiller'i öfkelendirdi.Yılmaz'ın yazısı üzerine Çiler'in avukatı Salih Çelen yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:"Prof. Dr. Tansu Çiller adına, bugünkü Hürriyet Gazetesi'nde yer alan Sayın Mehmet Y. Yılmaz'ın köşe yazısı ile ilgili olarak yapılan Basın Açıklaması aşağıda sunulmaktadırBugünkü başlıca gazetelerimizin birisinde, ABD'nde Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan Yardımcısı adayı, Alaska Valisi Sarah Palin'in, Demokrat Parti'nin Başkan Yardımcısı adayı ile katıldığı televizyon programındaki performansının subjektif olarak değerlendirildiği bir köşe yazısı yer almıştır.Söz konusu yazıda Alaska Valisi Sarah Palin'den yola çıkılarak fiziksel benzetmeler yapılmak suretiyle Prof. Dr. Tansu Çiller'in şahsına yönelik amacını aşan ifadeler yer almaktadır.Unutulmaması gerekir ki,  Prof. Dr. Tansu Çiller sadece ülkemizin ne seçkin üniversitelerinden olan Boğaziçi Üniversitesi'nin Ekonomi Bölümü Başkanlığı'nı yapmamıştır, aynı zamanda Türkiye'nin ilk kadın başbakanıdır.Türkiye'nin; Terörle mücadeledeki başarısında, Gümrük Birliği üyeliğinde, OECD üyesi ülkeler arasında 1995-1997 döneminde üç yıl üst üste en çok büyüyen ekonomi olmasında, Sermaye Piyasası'nın ve Borsa'nın yerleşip gelişmesinde büyük çabaları olduğu objektif olarak kabul edilen bir kişi, Türkiye Cumhuriyeti'nin önceki dönemlerdeki bir Başbakanı olması dolayısıyla bu ifadelerden duyulan üzüntünün, aynı zamanda kendisiyle birlikte hizmte vermiş oan çalışma arkadaşlarının adına da saygıdeğer Kamu Oyu ile paylaşılması gerekli görülmüştür.Ayrıca, söz konusu yazının kadın siyasetçilere yönelik bir önyargı unsuru taşımasının değerlendirilmesi Kamu Oyu takdirlerine sunulmaktadır."
MEHMET Y. YILMAZ NE YAZMIŞTI?

Sarah 'The Tansu Çiller' Palin!
CUMHURİYETÇİLERİN
Başkan Yardımcısı adayı Palin ile Demokratların Başkan Yardımcısı adayı Biden'in, Amerikalıların "debate" dedikleri, benim "çene yarıştırma" diye tanımlayabileceğim olaylarını televizyondan izledim ve itiraf edeyim ki yarısında uyuyakaldım.
Biden, renksiz ve ruhsuz bir robot! Palin ise hoş bir hanım. Gözlükleri yüzünden bana Hitchkok'un "Londra taksileri fantezisini" çağrıştırıyor. Çocuklar da okuyabilir, ayrıntıya girmemeyim.
Karşılıklı atışmayı izlerken "Bu hanımı gözüm bir yerlerden ısırıyor" diye düşündüm.
Yanıtımı da ertesi gün televizyonda yayımlanan bir parodide buldum.
Palin, Tansu Çiller'e ikizi kadar benziyor!
Aynı mimikler, benzer el-kol hareketleri ve yüzüne yapıştırılmış bir maske gibi duran sahte bir tebessüm. Cehalet de cabası!
Demek ki hem sağcı, hem de politikacı olmak kadınlarda benzer bir sonuç yaratıyor.
Edibe Hanım'ın da kulakları çınlasın, Palin ile fiziksel olarak değilse bile mental olarak çok benzeşiyorlar!
Seçim sonuçları ne gösterir, bilebilmek mümkün değil ama şunu söyleyeyim ki McCain kazanırsa, çok geçmeden ABD Başkanı olarak herkes Palin'i selamlayacak.
Ne demek istediğimi İsmet Ağabey ve Süleyman Bey herkesten daha iyi anlayacaktır.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:34

İLGİLİ HABERLER