Spor
  • 23.6.2004 00:14

TMSF'DEN, İSTANBULSPOR AÇIKLAMASI

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), ''mevcut yönetimin, İstanbulspor'un içini boşaltacağı endişesiyle Uzan Grubu'ndan alacaklarını tahsil edebilmek amacıyla, Fon Kurulu kararıyla İstanbulspor Spor Faaliyetleri ve Ticaret A.Ş'ye el koyduğu'' bildirildi.
     Yapılan açıklamada, 4 Haziran 2004 tarihinde yeni yönetim kurulu oluşturma iddiasıyla fiili durum yaratılması üzerine TMSF'nin harekete geçtiği belirtilerek, ''4 Haziran'da fiili durum yaratılarak göreve getirilen, malvarlığını yoğun bir şekilde kaçırma eylemleri içinde olan, hisseleri Uzan Grubu'na ait olmasa bile, onlar nam ve hesabına hareket ettiği yapılan araştırmalar sonucu tespit edilen İstanbulspor Spor Faaliyetleri ve Tic. A.Ş. yönetimi görevden uzaklaştırıldı. Yüzde 90 hissesini 2002 yılına kadar elinde bulunduran Uzan Ailesi, 2002 yılı sonrasında ise dolaylı olarak İstanbulspor'u idare etmekteydi'' denildi.
     TMSF'nin İstanbulspor'un yönetimine atadığı yeni yönetim ise şu isimlerden oluşuyor:
     Yönetim Kurulu Başkanı; Mehmet Akif Yaşın, Başkan Vekili Orhan Seyfi Güner, Üyeler: Yusuf Adıgüzel, Salim Alkan ve Taner Kıral (İstanbul Erkek Lisesi Vakfı temsilcisi).
     Açıklamaya göre, İstanbulspor birinci ligdeki tüm sportif faaliyetlerine devam edecek, transferlerini sürdürecek ve en kısa zamanda satışı gerçekleştirilerek TMSF'nin alacağı tahsil edilecek.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:26

İLGİLİ HABERLER