Medya
  • 7.5.2013 17:26

TRT’den ‘usulsüzlük’ iddialarına cevap

TRT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında Sayıştay raporlarına dayandırılarak yayınlanan haberlerin gerçek dışı olduğu bildirildi. 163 sayfalık Sayıştay raporunun bazı bölümlerini alarak haber yapan bir kısım basın yayın kuruluşlarının faturasının TRT yönetimine çıkarıldığı belirtildi.
İstanbul Televizyon Müdürlüğü’nde taşeron firma üzerinden çalışan birinin taklit imzalarla ve mühürlerle yaptığı usulsüzlüğün; bizatihi, bugünün TRT yönetimi tarafından ortaya çıkarıldığı ve gereken müdahalelerde bulunulduğu ifade edildi. Sahte faturaları savcılığa sevk eden eden TRT yönetiminin, iki kişinin tutuklanmasını sağladığı vurgulanarak, açıklamada şunlar kaydedildi:
“TRT ihalelerinin şeffaflığına ve hukuka uygunluğuna zerre miktar toz kondurulamamıştır. Kamu İhale Kurumu’nda ve ilgili ticari mahkemelerde TRT ihaleleri en az şikayet alan kamu kurumlarındandır. TRT’nin gerçekleştirdiği binlerce ihale arasında tek bir ihalede bile suistimal olmamıştır, olamaz. Bazı firma sahiplerinin kardeşleri adına da firma kurmaları TRT yönetimini bağlamaz ve en küçük bir usulsüzlük tespitinde de gerekenler yapılmıştır. TRT’nin tespit edip; iptal ettiği ihaleleri sanki gerçekleşmiş ihale gibi haberlere yansıtılması oldukça düşündürücüdür.
Sayıştay raporlarını tek yanlı ve art niyetli yorumlayanlar, TRT’nin rutin bir bütçeyle 4 TV kanalından 15 TV kanalına ulaştığını; 5 yeni radyo ve 3 dergi kurup, bütçesinden para arttırmayı başaran bir kamu kurumu olduğunu unutmamalıdırlar. Yakın zamana kadar, memur maaşlarını ödeyemeyen bir TRT’den, her gün yeni bir yatırım yapıp ülkenin gururu olan bir TRT’ye ulaşırken; asılsız ve art niyetli yorumları da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”
(İHA)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER