Gündem
  • 10.3.2020 22:00

Türkiye bildirdi, Rusya Esad'ı fırçaladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen tarihi zirve sonrası yürürlüğe giren İdlib ateşkesi rejim tarafından ihlal edildi.  

İdlib'deki ateşkesin yürürlüğe girmesinden 10 dakika sonra rejimin ihlallere başladığı, ilk günün sonunda 15 ateşkes ihlali gerçekleştirdiği belirlendi. Rejim unsurlarının 50'den fazla mermi ile taciz ateş açtığı belirtildi. Gelişmelerin ardından güvenlik kaynaklarından son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, "Rejimin ihlallerini biliyoruz, yakından takip ediyoruz. Gerekirse kuvvet kullanmaya hazırız" denildi. Rusya'nın Esad rejimi unsurlarını dizginlemesi konusunda görüş bildirildi. 
Rejimin ateşkes ihlalleri dakika dakika Rus tarafına bildirildi. Putin'in aldığı bu bilgiye tepkisi çok sert oldu. Rus Savunma Bakanı'nın Esad ve ekibini sert bir şekilde uyardığı ortaya çıktı.

Türkiye'den son dakika açıklama: İhlal oldu, Rusya rejimi çok sert uyardı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme dair soruları yanıtladı. AB'nin göçmen kriziyle ilgili verdiği sözleri tutmadığını hatırlatan Çavuşoğlu, Brüksel'deki göçmen zirvesiyle ilgili, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin hangi sözleri tutmadığını söyledi" diye konuştu. Çavuşoğlu, dün bir ihlal olduğunu ve Rusya'nın Esed rejimini çok sert uyardığını kaydetti. Mevlüt Çavuşoğlu gündeme dair soruları yanıtladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, telefonda İdlib’i görüştü.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sergey Şoygu ve Hulusi Akar’ın telefonda Suriye’nin İdlib kentindeki durumu görüştükleri belirtildi.

Görüşme talebinin Türk tarafından geldiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede, İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki durumun istikrara kavuşturulmasına ilişkin mutabakata ek protokolün uygulanması konusu ele alındı.” 

Güncellenme Tarihi : 10.3.2020 22:10

İLGİLİ HABERLER