Dünya
  • 20.10.2005 04:41

YUNANİSTAN'DA 'KAYIP HİNDİ' VAKASI!..

Pazartesi günü ölü bulunan ve H5 virüsü tespit edilen hindinin H5N1 virüsü de taşıyıp taşımadığının belirlenmesi için tahlillerin Selanik ve Londra’da sürdürüleceği açıklanmıştı. Tarım Bakanı Evangelos Basiakos son yaptığı açıklamada ‘Tahlile gönderilmek üzere hindilerden yeni örnekler alındı’ dedi. Alınan örnekler arasında H5 virüslü çıkan hindinin olup olmadığı sorusuna ise bakan kaçamak cevaplar verdi. Atina Veterinerlik Müdürlüğü’nden gelen yeni açıklamada ‘9 hindinin kan örneklerinde yapılan ikinci tahliller negatif çıktı’ denildi.

Yunan medyasına göre ilk tahlilde H5 virüsü bulunan ölü hindi kayboldu. Yunan Hükümet Sözcüsü Teodoros Rusopulos, bir örneğin değil, aynı kümeste olan hindilerin çoğunluğu için örneklerinin önem taşıdığını söyledi. ‘Hindinin arkasında dedektif Hercules Poirot olacak değilim’ dedi.

YUNANİSTAN’da pazartesi günü hindilerde kuş gribi bulunan İnuses Adası’nda dün de incelemeler sürdü. Çiftliklerden alınan hindiler laboratuvara götürüldü. Almanya’da da güneydeki Oberschleissheim şehrindeki Kuş Hastalıkları Enstitüsü ülke genelindeki çiftliklerde bulunan kümes hayvanlarını test ediyor. Bu kapsamdaki çalışmalara Münih’deki Ludwig-Maximilian üniversitesi profesörleri de katıldı.

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER