AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ ERDEM: ''BAŞBAKAN BİZDEN SAVUNMA İSTEMEDİ''
COŞKUN ASLIM
KONYA- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Orhan Erdem, önceki gün ulusal basında yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kombassan Holding ile Romanya turuna giden 16 milletvekilinden savunma istendiği yolundaki haberleri yalanladı.
AK Parti'de Kombassan Holding krizinin patlak verdiğini iddia eden ulusal bir gazetenin iddialarının tamamen asılsız olduğunu belirten Milletvekili Orhan Erdem, özel bir gezi olan Romanya turunun meclisin tatilde olduğu bir dönemde yapıldığını ve kesinlikle iddia edildiği gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.
Erdem, ''Parti içinde ve genel merkezle bu şekilde hiçbir görüşmemiz olmadı. Bu gezi zaten özel bir gezi. Geziye Genel Başkan Yardımcımız Halil Ürün de katıldı. Selçuklu Belediyesi'nin Romanya'nın Balad şehri ile yaptığı kardeş şehir protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen özel bir gezinin bu şekilde alevlendirilerek parti içinde karışıklık çıkarılmak istenmesine bir anlam veremedik. Bu tür girişimlerin başarılı olmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklar. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Dış İlişkiler Dairesi kanalıyla iki belediyenin kardeş şehir ilan edilmesi iki ülke yetkililerinin de temaslarda bulunmasına vesile olmasıyla yararlı bir gezi oldu. O bölgenin valisi, Romanyalı parlamenterler ve meclis üyeleri törene katıldı. Türkiye'den de 16 milletvekilimiz katıldı. Selçuklu Belediyesi, Balad şehrine bir çocuk parkı yaptırdı'' dedi.
Kombassan Holding'in Romanya'dan özelleştirmeden aldığı dünyanın en büyük ikinci rulman fabrikasının bulunduğu ''Rulmanti''nin 450 bin metrekare kapalı alan, 1 milyon 100 metrekare alanı ve 4 bin çalışanı ile dev bir işletme olduğunu kaydeden Erdem, bu dev fabrikanın iki şehir arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha da gelişmesine neden olacağını ifade etti.
Romanya'da açılan ilk çocuk parkının Balad şehri sakinleri tarafından tıklım tıklım doldurulduğunu belirten Erdem, ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir adım atıldığını bildirdi. Erdem ayrıca iddia edilenin aksine hiçbir şekilde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan kendilerine uyarı veya başka bir tepkinin gelmediğini sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:47