RECEP ŞEYHOĞLU
İSTANBUL - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) üyeleri, Erhan Erol'un Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı gösterilmesini eleştirdi.
AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı üyelerinden oluşan yaklaşık grup, akşam saatlerinde toplu halde Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı'na yürüdü. Erol'un aday gösterilmesine tepki gösteren partililer, durumun düzeltilmesini istedi. Grup adına açıklama yapan üye Bekir Karakuş, "Partiden üye olmayan, tepeden inme birinin aday gösterilmesini istemiyoruz. Biz böyle başkan adayı istemiyoruz. Teyamül yoklamalarında listede adı bulunmayan bir kişinin nasıl başkan adayı olarak gösterildiğine anlam veremiyoruz. Sesimizi dinleyen olmazsa, Ankara'ya giderek sayın Genel Başkan Erdoğan'la görüşeceğiz" dedi.
Karakuş ve üyeler, kararın değişmemesi durumunda AK Parti'nin Gaziosmanpaşa'da hezimete uğrayacağını ifade etti. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylem, grubun dağılmasının ardından olaysız sona erdi.
GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İBRAHİM PEHLİVAN'IN ADAYLIĞINI İSTEMEYEN BAZI PARTİLİLERİN DE İSTİFA ETMESİ BEKLENİYOR
KEMAL ALTINKAYA
KOCAELİ - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Belediye Başkan aday adayı ve Darıca Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan'ı Gebze'ye, Ali Toltar'ı ise Dilovası Beldesi'nde Belediye Başkanlığı'na aday olarak gösterdi.
Toltar'ın 2. kez aday gösterilmesi üzerine ilçede yine gerginlik yaşandı. Aday adaylarından Halit Yaşar, ekibiyle birlikte AK Parti'den istifa edeceğini açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanan Merkez Yürütme Kurulu, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, AK Parti'ye son anda üye olarak Gebze Belediye Başkan Aday Adayı olan Darıca Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan'ı aday olarak gösterdi. İki dönemdir Darıca Belediye Başkanlığı yapan Pehlivan, bir süre önce Saadet Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye geçmişti.
AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı, Gebze'nin Dilovası Beldesi'nde ise Ali Toltar'ı, tekrar aday olarak gösterdi. AK Parti, bir süre önce Ali Toltar'ın Dilovası'nda aday olduğunu açıklamış, ancak itirazlar üzerine adaylık konusunu askıya almıştı. Toltar'ın bugün 2. kez aday gösterilmesi üzerine, Dilovası Belediye Başkan Aday Adaylarından Halit Yaşar, ekibi ve çok sayıda partiliyle birlikte istifa edeceğini açıkladı.
Bu arada Gebze'de Pehlivan'ın adaylığına sıcak bakmayan ve kendi tuttukları isimlerin aday olmaması üzerine küsen bazı partililerin de istifa etmesi bekleniyor.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:40